Hardlopen versus moederen

hardlopen en moederschapHet moederschap is als het Nederlandse weer: onvoorspelbaar. Ook al is de verwachting prachtig en zonnig, het kan zomaar omslaan in bewolkt met hagel.

Als het moederschap mij iets heeft geleerd dan is het wel om flexibel te zijn. Maar dat neemt niet weg dat ik soms kan verlangen naar zekerheid. Dat mijn verwachting ook de realiteit is. Dat een plus een twee is en niet drie. Dat kinderen plus bowlen 'gezellig' is, en niet 'gooi me alsjeblieft knock out met een bowlingbal'.

Het moederschap is onvoorspelbaar...

Het moederschap laat zich echter niet vangen in schema's en zekerheid. Vrij naar Forrest Gump:

'Motherhood is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get!'

Je kunt je keurig aan de adviezen van de pedagogen houden, en de hele opvoeding volgens het boekje doen, maar dan nog is het de vraag of je kind goed uitpakt. Want dat is zo jammer met kinderen:

'Die lui kunnen die boeken meestal nog niet lezen, waarin staat hoe ze zich zouden moeten gedragen.'

Maar bij hardlopen is 1 + 1 gewoon 2!

Ik vind het dan ook uitermate prettig dat bij hardlopen een plus een wèl twee is. Als je voldoende hardloopt dan word je lichaam simpelweg fitter. Je hoeft niet bang te zijn dat je na drie maanden moet concluderen:

'Mijn conditie is hard achteruit gegaan zeg, sinds ik drie keer per week hardloop.'

Niet alleen is één plus één twee, ook laat hardlopen zich in handige schema's vangen! Zo'n schema vertelt je van minuut tot minuut wat je moet doen. En als je je daar aan houdt dan zul je ook echt resultaat zien.

Hardlopen versus moederen

Zowel hardlopen als moederen vragen doorzettingsvermogen, wilskracht en een lange adem. Voor veel moeders is hardlopen een welkome uitlaatklep. Een manier om zich weer op te laden, en er daarna als moeder weer tegenaan te gaan.

Hardlopen is als een goede vriend, die er altijd voor je is. Je hoeft alleen maar je hardloopschoenen aan te trekken en op weg te gaan, en je komt hem tegen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.