Hardlopen om vrouwen uit hun isolement te halen!

Het wordt een steeds vertrouwder beeld rondom de Sloterplas in Amsterdam: hardlopende Turkse en Marokkaanse vrouwen. Zij doen mee aan Suzana van Keulens hardlooptrainingen. De trainingsblokken bestaan uit 10 lessen, waarbinnen de vrouwen trainen voor een evenement. Voor 30 euro krijgen ze een eerste reeks van tien lessen.

Hardlopen als hulpmiddel bij integratie

Suzana van Keulen organiseert met de Stichting Be Interactive hardlooptrainingen voor vrouwen, met als doel hun sociale positie te verbeteren. De effecten van het hardlopen worden al snel zichtbaar. Suzana van Keulen: 'Je ziet het zelfvertrouwen groeien. Ze vertellen elkaar van alles, de sfeer is ontspannen. Ze worden vrolijker en vallen vaak behoorlijk af. Door opdrachten mee te geven, stimuleren we ze om ook buiten de trainingen af te spreken.’

Een Appeltje van Oranje gewonnen

Stichting Be Interactive kreeg in mei 2010 een beeldje van het Appeltje van Oranje van het Oranjefonds en een geldprijs van 15.000 euro. De eenvoud en effectiviteit van het project speelden daarbij een belangrijke rol. 'Voor Be Interactive betekende het winnen van een Appeltje van Oranje een erkenning van het positieve maatschappelijke effect dat de kracht van sport heeft opvrouwen,' aldus Suzana van Keulen.

Inmiddels worden er ook trainingen gegeven in Den Haag, Lelystad, Utrecht, Weert en Tiel.

Is het niet prachtig hoe gezond hardlopen is, op zoveel verschillende manieren?!

Similar Posts

3 Comments

 1. Hi Nicole,

  Hoe weet jij dat toch allemaal. Ik vind het een superinitiatief voor vrouwen voor wie de atletiekclub te duur of te ingewikkeld is en die iets laagdrempeligers nodig hebben. Ik heb ze gemaild om me evt. op te geven als trainster als ze ook in Rotterdam komen.

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  1. Hi Nicole,

   Je hebt gewoon een interessante blog over running alleen hebben nog niet genoeg mensen dat ontdekt!!!

   Verder hebben mensen nog niet ontdekt dat het achterlaten van een reactie ook weer reacties op de eigen blog genereert. (Ik zet ook altijd mijn blog erop omdat ik bij blogger onder mijn google-account reageer en dan kun je niet doorklikken.)

   Ik ben benieuwd of ik wat hoor van Be Interactive.

   Groetjes,

   Dorothé
   http://djakatief.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.