Hardlopen om stress kwijt te raken

stress en hardloEén van de redenen dat veel mensen hardlopen, is om te ontstressen.

En dat is ook heel logisch. Als je gestresst bent maak je namelijk veel adrenaline aan. Maar blijf je vervolgens zitten dan raast en kolkt die adrenaline opgewonden door je lichaam als een jong meisje dat heeft afgesproken met haar foute vriendje, en dan niet mag van haar ouders.

Maar als je gaat hardlopen dan gebrúík je die adrenaline op de manier waarvoor het bedoeld is. En zo wordt het op een natuurlijke lichaam uit je lichaam verwijderd.

Stress en hardlopen

Toch zijn er grenzen aan hardlopen om te onstressen.

Dat ontdekte ik vorig jaar toen ik de kinderen hardlopend naar school bracht. Zij op de fiets, ik er hijgend naast.
'Kijk mama! Een dood katje!' riep mijn jongste zoon en wees naar de bosrand.
En inderdaad lag daar een vrij jong rood katje dood te zijn. De oogjes nog open.

Aargh!

Het was een akelig beeld. Maar nog veel akeliger was dat ik dacht dat het één van ónze katten was. Wij hadden toen namelijk twee rode kittens. Voor mijn zoon hield ik me groot, maar toen ik naar huis rende raakte ik zo gestresst van de gedachte aan dat dode katje dat ik werkelijk niet meer kon rennen.

Dat verbaasde me. Want ik gelóóf in de theorie dat hardlopen goed is tegen stress.

Maar die dag leerde ik dat je ook zoveel stress kunt hebben dat hardlopen niet meer gaat.

Wie herkent dit? Heb jij wel eens zoveel stress gevoeld, dat je even niet meer kon hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.