Maakt het uit als hardlopen niet leuk is?

hardlopen niet leuk

'Hoe ging het hardlopen vanmorgen?' vraagt mijn man regelmatig. Vaak antwoord ik dan: 'Niet zo goed, maar dat maakt niet uit.' Of ik prevel:

'Ik ben zeiknat geregend, maar maakt niet uit.'

Maar laatst antwoordde mijn man: 'Dat maakt wel uit.'

En nu zit ik me hier al dagen af te vragen of het inderdaad wél uitmaakt als mijn hardlooprondje geen genoegen is.

Maakt het uit als hardlopen niet leuk is?

In principe vind ik toch inderdaad wel dat het niet uitmaakt. Ik vind namelijk dat hardlopen zoveel mentale en lichamelijke voordelen oplevert dat het irrelevant is of ik er plezier aan beleef. 'Plezier hebben doe je maar ergens anders,' vindt mijn innerlijke criticus.

En weet je wat het is?

Ik vind wat hardlopen me oplevert wel leuk

Zelfs al vind ik het hardlooprondje niet altijd leuk, of misschien zelfs wel saai, ik vind wat 6 keer per week hardlopen mij oplevert wel heel erg leuk! Zonder elke ochtend hardlopen zou ik volgens mij een bibberend, huilend wrak zijn.

Zeker na het overlijden van mijn dochter Lucy, heeft elke dag hardlopen me als het ware bij elkaar gehouden. Mijn hardlooprondje gaf me structuur, het zorgde ervoor dat ik buiten in de natuur kwam, en zoals de Amerikaanse rouwdeskundige David Kessler zegt:

Emotion needs motion.

Zeker als het leven pijn doet, is in beweging blijven belangrijk. Ook als je het liefst onder de dekens van je bed kruipt.

Mijn conclusie

Ik moet wel zeggen dat ik de opmerking van mijn man heel lief vind en dat het me goed doet dat hij zegt dat het wel degelijk uitmaakt of ik het naar mijn zin heb. Als ik hardlopen echt té vervelend zou vinden, zou ik natuurlijk altijd nog een andere sport kunnen gaan doen. Maar er is niet één sport die zo simpel is als hardlopen. Dus zelfs al zijn mijn dagelijkse hardlooprondjes niet altijd zo fijn, ze zijn het waard op de lange termijn.

Leestip

Hardloop motivatie

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.