Ren mama, ren!Hardloop perikelenHardlopen na verstuikte enkel: hoe zit dat?

Reacties

Hardlopen na verstuikte enkel: hoe zit dat? — 2 reacties

  1. Hmm… er zit natuurlijk verschil tussen je enkel verzwikken en je enkel verzwikken. Als je er echt niet meer op kan staan dan is het goed om niet verder te lopen. Mijn eigen ervaringen: toen ik meer in de bossen ging lopen, verzwikte ik meerdermalen mijn enkel. Door mijn enthousiasme. Het maakte mij onzeker over in de bossen lopen. Dat is goed gekomen door langzaam 'los' te laten en meer ontspannen (weer) te gaan lopen; in het begin met een enkelband. Mijn verzwikkingen waren zodanig dat ik na voorzichtige pogingen om op mijn been te gaan staan, weer kon gaan hardlopen. En dat deed ik ook want dat is goed voor de doorbloeding en een sneller herstel. Na het lopen inderdaad koelen en rust. Natuurlijk 's avonds ook pijnlijk. Maar de volgende dag gewoon het been weer belasten en daarna rusten en koelen. Binnen een paar dagen kon ik weer goed lopen. Wel gevoelig maar het ging prima. En voorlopig niet in de bossen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder