Hardlopen na 2 weken onderbreking

rugklachten hardlopen

Hardlopen na 2 weken onderbreking.

Lees hieronder mijn ervaringen.

Hardlopen na 2 weken onderbreking: waarom ik 2 weken niet kon lopen

Eerst was het een gemene verkoudheid die ervoor zorgde dat ik niet kon hardlopen. Dinsdagochtend 27 oktober liep ik voor het laatst. Daarna werd ik dus verkouden. De daaropvolgende maandag, 1 november, voelde ik me weer fitter en wilde ik dus gaan hardlopen.

Maar toen gooide ik een klein papiertje in de prullenbak, en schoot het in mijn rug!

Ik wist niet wat me overkwam!

Ik kende het fenomeen 'Het schiet me in de rug,' alleen van andere mensen.

In de rug geschoten

Maar nu voelde ik het dus zelf. Het was net alsof er een elastiekje knapte ergens in mijn rug. Daar stond ik, op steenworp afstand van de prullenbak en wist niet waar ik het zoeken moest van de pijn. Het lukte me om mezelf naar de bank in de woonkamer te krijgen, waar ik dankbaar neerzeeg. Toen ik daar een tijdje gelegen had, wilde ik weer verder met mijn leven. Dus begon ik te googelen wat je moet doen als het je in de rug schiet.

De adviezen waren eenduidig: 'Vooral blijven bewegen!'

Omdat ik teveel pijn had voor hardlopen, besloot ik dan maar flink te wandelen. Als je het hebt over 'van de nood een deugd maken:' mijn man die veel  te weinig beweegt, wandelde 's ochtends en 's middags met mij mee. Met wandelen lukte het mij om toch elke dag de 10.000 stappen te halen.

Ik miste het hardlopen wel, maar ik hoopte dat ik met al dat wandelen in ieder geval niet teveel aan conditie inleverde.

Zo verstreken twee weken.

Hardlopen na 2 weken onderbreking

Op dinsdag 9 november, precies twee weken na mijn laatste hardlooprondje, vond ik dat ik wel weer kon gaan hardlopen. Twee weken is niet zoveel, en ik had in de tweede week elke dag flink gewandeld. Maar toch vond ik de eerste keer hardlopen na twee weken onderbreking best zwaar.

Spierpijn!

Ook had ik de dag erna nota bene spierpijn in mijn bovenbenen! Blijkbaar waren die spieren in twee weken tijd het hardlopen al weer ontwend. Pas op vrijdag 12 november ging het hardlopen weer wat makkelijker en soepeler.

Hardlopen na 2 weken onderbreking: samenvattend

Door een verkoudheid gevolgd door een pijnlijke rug kon ik 14 dagen niet hardlopen. De eerste week bewoog ik amper, de tweede week wandelde ik dagelijks minstens 10.000 stappen. Ondanks dat had ik het gevoel dat mijn lichaam best wel weer moest wennen aan hardlopen, en had ik last van lichte spierpijn.

Ik ben heel blij dat ik weer gewoon kan hardlopen nu, want ik heb het echt gemist. Hardlopen is voor mij de perfecte manier om de dag te beginnen. Dat heeft deze periode van 2 weken nog weer eens bevestigd.

Leestips

Hoe zijn jouw ervaringen met weer beginnen met hardlopen na een onderbreking?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.