Hardlopen met je smartphone

iPhone 6 hoesje

Ooit heel, heel lang geleden begon ik met hardlopen met in mijn ene hand een stuk papier, en in mijn andere een eierwekker. Op dat stuk papier stond een hardloopschema voor beginners, en met behulp van de eierwekker stelde ik de tijden in.

Toen ik het schema niet meer nodig had, had ik ruimte in mijn hand voor een discman. Ik geef het toe, het ding was wat groot om vast te houden, maar ik genoot van de muziek die de discman me bood. En om mijn pols droeg ik voortaan een horloge van de Blokker zodat ik de tijden kon bijhouden.

De volgende technologische vernieuwing op hardloopgebied was de Apple Nike+ iPod Sensor. Om die te kunnen gebruiken hing ik zelfs mijn discman aan de wilgen, en kocht op marktplaats een heuse iPod! Voortaan luisterde ik daarmee naar muziek tijdens het hardlopen, en met de Nike chip en sensor kon ik vastleggen hoeveel en hoe hard ik had gelopen.

Hardlopen met je smartphone

Maar anno 2015 is de beste en simpelste oplossing een smartphone! Want de smartphone biedt zo'n beetje alles wat je je als hardloper kunt wensen vind ik. Denk aan:

 • Trainingsprogramma's
 • Een persoonlijke trainer
 • GPS om vast te leggen waar je bent en hoe ver je hebt gelopen
 • Leuke hardloop apps om andere hardlopers mee uit te dagen en contact te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het tegelspel van looptijden.nl
 • Muziek
 • Om foto's te maken als je onderweg iets moois of bijzonders ziet
 • Bellen onderweg als het later wordt, of als je je enkel hebt verstuikt of zo. Of als je een enge man in de bosjes ziet zitten.

Hardlopen met je smartphone: waar laat je hem?

In  de winter draag ik mijn smartphone meestal bij mij in het zakje van mijn hardloop bodywarmer. Dat werkt perfect. Maar in de zomer draag ik die bodywarmer niet meer, en dan heb ik mijn iPhone in mijn broekzak, of houd ik hem gewoon vast. Heel soms gebruik ik een sportarmband, maar ik vind het meestal niet fijn om dat ding om mijn arm te hebben.

Bescherm je smartphone tijdens het hardlopen met een hoesje

Helaas heb ik al een paar keer gemerkt dat de smartphone vasthouden of in mijn broekzak beware niet ideaal is. Want zeker in de zomer valt mijn iPhone nog wel eens... Daarom heb ik een smartphone hoesje gekocht. Hopelijk beschermt dit mijn smartphone voldoende als hij weer eens valt.

Ik kocht een smartphone hoesje in de vorm van een boekje. Inmiddels heb ik ontdekt dat dit voor hardlopen eigenlijk niet handig is. Want als ik bijvoorbeeld een liedje wil overslaan moet ik telkens eerst mijn hoesje 'open slaan'. Wat dat betreft had ik beter een hoesje kunnen kopen dat het scherm vrij laat.

Er zijn allerlei soorten smartphone hoesjes. Van iPhone 6 hoesjes tot hoesjes voor de Samsung smartphones etc.

Gebruik jij een smartphone hoesje voor je smartphone tijdens het hardlopen?

Similar Posts

2 Comments

 1. ik loop niet met muziek maar dat wist je al. Ik neem wel altijd mijn smartphone mee omdat ik graag foto's maak en voor de veiligheid. Ik draag hem meestal in een spibelt, waar ik hem dan uithaal als ik hem nodig heb.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Mijn telefoon had ik tot voor kort niet bij me. Ik loop met een GPS horloge en als ik muziek mij bij draag is dat in de vorm van een Ipoad nano. Zo klein mogelijk. Maar sinds kort heb ik de flipbelt. Die kan ik mijn mijn middel dragen zonder dat ik hem voel. Met plek voor mijn telefoon. Zo heb ik hem toch bij me en dat geeft een fijn gevoel als ik verder wil en ga lopen dan de 5 km die ik nu (nog) loop...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.