Hardlopen is goedkoop!

hardlopen is goedkoop

Ruim 80.000 Nederlanders zijn gestopt met sporten omdat het te duur werd, las ik in de krant.

Dit zou blijken uit een onderzoek van de NOC*NSF. (Nederlands Olympisch Comité* Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF)

Als ik zoiets lees, dan ben ik altijd zo blij met hardlopen!

Je hoeft te stoppen met hardlopen vanwege de kosten. Ga hardlopen!

Maar tegelijkertijd verwondert het mij ook dat mensen stoppen met sporten vanwege de kosten. Weten ze dan niet dat hardlopen bijna niets kost? Enkel een paar hardloopschoenen? Waarmee ik maar wil zeggen, dat stijgende kosten geen reden hoeven te zijn om te stoppen met sporten.

Ga gewoon hardlopen!

5 x Hardlopen is goedkoop

  1. Een paar hardloopschoenen heb je rond de 100 euro. Als je het geluk hebt dat je een neutrale voetlanding hebt, kun je wellicht goedkoper uit zijn. Hardloopschoenen zijn ook meteen de grootste kostenpost. De rest is goedkoper.
  2. Hardloopkleding hoeft ook niet duur te zijn. Je kunt prima een hardlooptight kopen bij de Action bijvoorbeeld, inclusief een hemdje en trui. Een hardlooptight koop je daar voor 10 euro, een sportbh voor 5 euro, een sporttrui ook voor een tientje. Laten we zeggen dat je voor 30 euro klaar kunt zijn met je hardloopkleding! Bij Decathlon en de Lidl ben je ook heel goedkoop uit voor hardloopkleding.
  3. Hardloopschema's vind je gratis online. En er zijn ook diverse gratis hardloop apps voor beginners. Er is zelfs een speciaal hardloopschema waarbij je loopt op klassieke muziek.
  4. Verder is hardlopen goedkoop omdat je gezondheid ervan verbetert! Zowel mentaal als fysiek voel je je beter. En dat scheelt weer in zorgkosten op de lange termijn.
  5. Je kunt zelfs geld verdienen met hardlopen door de asr Vitality app te gebruiken. Ik verdien daarmee elke maand 11 euro aan cadeaukaarten bij bol.com.

Conclusie: hardlopen is goedkoop!

Er is dus eigenlijk geen reden om te stoppen met sporten vanwege de kosten. Ik snap best dat de sportschool te duur kan worden, of dat bepaalde sportclubs de prijs verhogen. Maar dat hoeft geen reden te zijn om te stoppen met sporten.

De natuur is gratis, en hardlopen is goedkoop.

Uitgaande van hardloopschoenen van rond de 100 euro, kun je voor 130 euro de deur uit rennen. En het kan misschien nog wel goedkoper ook.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.