Hardlopen: feit en fictie

running
Bron: screenshot van de video op Splashnews

Veel mensen moeten er niet aan dénken om te gaan hardlopen. Ze vinden het vreselijk en saai. En ze kunnen een heleboel redenen opnoemen waarom hardlopen voor hen geen optie is. Zo ook Hannah, het populaire karakter uit de serie Girls.

Fictie

In onderstaand filmpje zie je een fragment uit de eerste aflevering van het vierde seizoen waarin Hannah, aangemoedigd door haar vriendje, gaat hardlopen. Maar het gaat niet bepaald van harte. Ze moppert dat het een lieve lust is, en stopt voortijdig.

Ik denk dat menig beginnende hardloper zich in Hannah zal herkennen.

Realiteit

Maar dan nu de realiteit: actrice Lena Dunham die de rol van Hannah vertolkt heeft hardlopen ontdekt. En tot haar eigen verbijstering beleeft ze er plezier aan. Bovendien ontdekte ze dat hardlopen helpt bij stress. Lena Dunham begon met hardlopen omdat haar karakter Hannah beter wordt in hardlopen. En dus zat er niets anders op dan zelf te gaan hardlopen om dit goed te kunnen spelen. Een fotograaf maakte een foto van haar tijdens het hardlopen.

Op haar Instagram account zegt Lena hier over:

'Ik ben trots op deze foto. Ik heb mijn hele leven een hekel gehad aan hardlopen, en vroeger zag ik er als ik rende uit als een gewonde pterodcatylus.'

In onderstaand filmpje gaat het over Lena en hardlopen.

Lena representeert gewone hardlopende vrouwen

Interessant aan het filmpje is dat Lena Dunham niet het lichaam heeft dat vaak met hardlopers wordt geassocieerd. Namelijk dun en gespierd. Ze heeft flinke dijen en een buikje. Daarmee biedt ze een realistisch beeld voor hardlopende vrouwen. Want hoewel hardlopen een manier is om gewicht te verliezen, is afvallen met hardlopen niet zo kat-in-het-bakkie als veel mensen denken.

Maar gezond word je er wel van.

En dat is een feit!

Lees ook mijn post Afvallen met hardlopen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.