Hardlopen en spijt: hoe zit dat?

hardlopen en spijt

Ik heb nog nooit spijt gehad van het feit dat ik ben gaan hardlopen. Niet in het algemeen, en niet na mijn ochtendloopjes.

Zelfs al ging het moeizaam, dan nog ben ik daarna altijd blij en tevreden dat ik het heb gedaan.Je kunt nu eenmaal geen spijt hebben van iets gezonds doen denk ik. Of van je lichaam voorzien van gezonde beweging!

Of zijn er toch hardlopers die wel eens spijt hebben van hun looprondje?

Hardlopen en spijt: spijt dat je bent gaan hardlopen. Bestaat dat?

Ik heb hier over zitten nadenken, en de enige reden die ik kan bedenken dat je spijt krijgt van een rondje hardlopen is als je een blessure had. En dat je het advies kreeg om een tijdje niet te gaan hardlopen, om zo je lichaam voldoende rust te geven om te herstellen.

En dat je vervolgens tóch bent gaan hardlopen.

En dat je daarna voelt dat je blessure weer erger is geworden.

Ja, dan kan ik me voorstellen dat je spijt hebt van je beslissing om te gaan hardlopen.

Waar ik altijd gegarandeerd spijt van krijg!

Hoewel ik dus nog nooit spijt heb gehad van hardlopen, is er iets waar ik gegarandeerd spijt van krijg. En dat is mijn hardlooprondje overslaan. Bijvoorbeeld omdat ik die dag net ongesteld ben geworden. Of omdat het tropisch warm is, zelfs 's ochtends om 7 uur al.

Ook al klinkt de reden om mijn hardlooprondje over te slaan nog zo goed en redelijk, ik krijg er altijd spijt van. De rest van de dag voelt het niet prettig dat ik niet ben gaan hardlopen.

Het enige voordeel van dat gevoel van spijt is dat het ervoor zorgt dat ik de dag erna immuun ben voor excuses en redenen om niet te gaan. De spijt van de dag ervoor ligt dan nog vers in mijn geheugen en zorgt ervoor dat ik vastbesloten ben om dezelfde fout niet nog een keer te maken.

Spijt van hardlopen
Gemaakt m.b.v. tegeltjes.com

Conclusie over hardlopen en spijt

Hardlopen en spijt gaan wat mij betreft NIET hand in hand. Ze horen wat mij betreft niet bij elkaar. Hardlopen is goed voor lichaam en geest, dus waarom zou je daar spijt van hebben. De enige reden voor spijt over hardlopen is denk ik een blessure.

Wat is jouw ervaring met hardlopen en spijt?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.