7x Wat NIET te doen na je hardlooprondje

hardlopen

Hardlopen is goed voor lichaam en geest.

Maar wat je daarna doet, telt ook!

Daarom 7 dingen die je niet moet doen na het hardlopen.

7 x Wat niet te doen na je hardlooprondje

  1. Je na het hardlopen te buiten gaan aan Big Macs, hamburgers, pizza, patat met, chips, chocola onder het mom: 'Ik ga heb zoveel gesport, nu mag dat wel.' Dergelijk snackgedrag is één van de belangrijkste oorzaken waarom afvallen met hardlopen zo vaak tegenvalt. Mensen eten daarna meer dan ze bij het hardlopen verbrand hebben... Simpelweg omdat ze denken dat het geen consequenties zal hebben. Maar dat heeft het dus wel. Lees ook: Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?
  2. Langdurig in je bezwete hardloopkleding blijven rondlopen. Bij het zweten mengen zich bacteriën met je zweet. Dat ruikt niet alleen onprettig, het kan ook zorgen voor vervelende kwaaltjes in je kruiszone, zoals een schimmelinfectie.
  3. Jezelf ervan langs geven omdat je 'niet snel genoeg' was, of omdat je vond dat je het beter had moeten doen. Wees vriendelijk tegen jezelf. Je hebt toch gelopen?! Nou dan! Hartstikke goed gedaan!
  4. Was het buiten erg koud? Spring dan niet meteen thuis onder een warme douche. Je zult merken dat je dan enorme jeuk kunt krijgen namelijk. Dat komt door het contrast van de kou met het warme water. Door de kou is je bloedsomloop iets vertraagt, en door het warme water gaat het plotseling weer sneller stromen. Dat verklaart het kriebelende gevoel. Wacht dus bij thuiskomst eventjes met douchen zodat je lichaam weer op kamertemperatuur komt. N.B. Dit is overigens geen excuus om punt 2 te doen: langdurig in je zweetkleding rond blijven lopen.
  5. Jezelf geen rust gunnen. Geef je lichaam de kans om even bij te komen van je looptraining.
  6. Jezelf te véél rust gunnen. Ook als je op een dag minstens dertig minuten hebt gelopen, is het nog steeds belangrijk om gedurende de dag regelmatig even te bewegen. Als je na het hardlopen de hele dag op de bank gaat liggen, verlies je veel van de gezondheidseffecten van hardlopen. Een activity tracker als Fitbit kun je instellen om jezelf eraan te herinneren om elk uur even te bewegen.
  7. Doe geen werk dat veel fysieke inspanning vraagt.

Bron afbeelding:Entertainment Png vectors by Lovepik.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.