Hardlopen in de herfst: wat trek ik aan?

hardloopkleding in de herfstMijn regel is: 'Zo lang het elf graden of meer is, kan ik nog hardlopen met blote benen.'

Maar al een paar ochtenden vond ik het vrij frisjes. En deze week trok ik voor het eerst dan maar weer een capri tight aan. En een shirt met lánge mouwen. Van die lange mouwen kreeg ik trouwens al snel spijt. Ik weet niet wat ik erger vind: te koud gekleed zijn, of te warm. Of eigenlijk weet ik het wel! Ik vind 'te warm' erger. Want dan loop ik niet prettig. Dan maar liever te koud.

Dus hoe zorg je nu voor juiste hardloopkleding in de herfst? En waar kun je opletten?

Hier onder een handige lijst met aandachtspunten!

Hardlopen in de herfst: wat trek ik aan?

  1. Als je naar buiten stapt vanuit je warme huis, dan voelt buiten automatisch koud. Dat kan er toe leiden dat je je te warm aankleedt. Als je net begint met hardlopen gaat het wel. Maar zo gauw je goed bezig bent, wordt het té warm. Een manier om dit probleem te voorkomen, is door je lichaam thuis alvast op te warmen. Ren een paar keer de trap op en neer, zodat je lichaam warm loopt. Eenmaal buiten, heb je dan minder last van eventuele kou.
  2. Ritsen zijn je vriend! Zo heb ik bijvoorbeeld een roze hesje, model bodywarmer, maar dan voor hardlopers. Dat heeft twee ritsen aan de voorkant. Zo kan ik hem aan de bovenkant dicht laten, en aan de onderkant open. Ideaal als ik het warm krijg.
  3. Het is een bekende tip: kleed je als een ui, oftewel met laagjes. Dan kun je nog eens wat uitgooien als je het te warm krijgt.
  4. In de herfst worden de dagen korter. Zeker als de tijd eenmaal verzet is. Zorg dus voor hardloopkleding met reflecterende elementen zodat je goed zichtbaar bent in het verkeer.
  5. Investeer in arm warmers. Ik droeg vanochtend dus een shirt met lange mouwen. Maar al snel kreeg ik het heet. 'Had ik nou maar een shirt met korte mouwen en mijn armwarmers gedragen!' vervloekte ik mezelf. Want die armwarmers stroop je heel eenvoudig naar beneden. De prijzen van armwarmers variëren van 5,95 voor 1 armwarmer bij Decathlon tot 30,- voor armwarmers van een merk als Saucony.

    arm warmer
    Arm warmer van Decathlon

Bonustip!

Op Runner's World hebben ze een handige tool op je te helpen bij het kiezen van je hardloopkleding! Je vult bijvoorbeeld je geslacht in, de temperatuur, het moment van de dag etc. en dan geven zij je advies over de juiste hardloopkleding!

hardlopen in de herfst
Klik op het plaatje om naar de tool te gaan

Wat zijn jouw tips voor hardlopen in de herfst? En bij welke temperaturen vervang je korte tights weer voor langere?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.