Hardlopen: 10 EHBO-tips voor motivatie dips

hardlopen motivatieIedere hardloper kent het waarschijnlijk wel. Een periode waarin je helemaal geen zin hebt om te gaan lopen. Of waarin het voelt alsof je door stroop waadt, en de man met de hamer je op de hóek van de straat al te pakken neemt.

Een dergelijke dip in motivatie is heel normaal. Maar wel lastig en vervelend

Daarom 10 EHBO-tips voor motivatie dips.

 1. Kies een nieuwe route. Rijd desnoods ergens naar toe, en ga daar hardlopen.
 2. Koop nieuwe hardloopkleding of schoenen. De belofte van lopen in een leuk nieuw looprokje kan al helpen.
 3. Als je graag muziek luistert tijdens het hardlopen kan het helpen om een nieuwe playlist op je smartphone/iPod te zetten.
 4. Ga bij een hardloopvereniging.
 5. Kies een doel. Bijvoorbeeld 10 km hardlopen over 3 maanden. Zoek daar een trainingsschema bij en volg het.
 6. Gebruik fartlek tijdens het hardlopen. Loop niet steeds in hetzelfde tempo, maar wissel het af. Bij fartlek kies je bijvoorbeeld een boom of lantarenpaal. Vervolgens ren je daar naar toe alsof je leven er van afhangt. Daarna wandel je tot je ademhaling weer normaal is. Kies een nieuwe boom/lantarenpaal!
 7. Klaag op je blog/facebookpagina over je motivatie dip. Of op een hardloopforum! Daar vind je gelijkgestemden die je bemoedigend zullen toespreken!
 8. Download the Zombies, run app. Voortaan ben je Runner 5 in een post apocalyptische wereld. Velen zijn van jou afhankelijk! Terwijl je loopt verzamel je kleding, voedsel en medische spullen. Maar pas op dat de zombies je niet bijten!
 9. Wissel een looptraining af met bijvoorbeeld fietsen of aquajogging. Zo houd je in ieder geval je conditie vast tijdens je dip.
 10. Lees een leuk boek over hardlopen. Vooral boeken waarin staat waar hardlopen allemaal goed voor is zijn een aanrader. Bijvoorbeeld Start to run of The courage to start van mijn favoriete auteur John (The Penguin) Bingham.

Similar Posts

2 Comments

 1. Hi Nicole,

  Mooi rijtje... ik mis alleen nog ... maak afspraken met iemand om samen te lopen. Het beste werkt iemand die vlakbij woont, want dan hoef je er niet veel moeite voor te doen.

  groetjes,

  Dorothé

  1. Oh ja, dat is inderdaad een heel belangrijke! Niets zo effectief als een dosis plichtsbesef vermengd met schuldgevoel om jezelf de deur uit te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.