Hardlooptights van Decathlon

Hardloopkuitbroek

Nadat ik bij Bonprix toch niet kon slagen wat betreft hardlooptights, besloot ik mijn geluk te wagen bij Decathlon. Decathlon staat immers bekend om hun vriendelijke prijzen. Bovendien ben ik erg tevreden over de Kalenji Runlight die ik bij hen kocht, en hun Kalenji running shorts.

Hardlooptights van Decathlon

Ik wilde hardlooptights met driekwartlengte, en kwam uiteindelijk uit op de ademende hardloopkuitbroek voor dames Kiprun care zwart/groen. Bij de omschrijving staat dat er amper naden in zitten, en dat hij als een tweede huid zit. Dat laatste is inderdaad waar.

Mijn ervaring met de hardloopkuitbroek voor dames van Decathlon

De hardloopkuitbroek van Decathlon ziet er heel klein uit als je hem uit de verpakking haalt. Het lijkt net een kindermaatje. Maar als je hem aantrekt, past hij miraculeus toch! Vandaar ook dat hij als een tweede huid zit denk ik.

Wat me verder opviel is dat hij heel hoog sluit in de taille. Bovendien is de tailleband van het soort tricot dat je ook wel eens aan de mouwen van een jas ziet. Heel anders dan de brede elastische tailleband van de hardlooptights van Bonprix. Het materiaal was dunner dan bij de capri tights van Bonprix, dus dat was positief.

De tailleband bevat een handig zakje met plek voor bijvoorbeeld een bankpas of huissleutel, en er zitten reflecterende elementen op de hardloopkuitbroek.

Hieronder zie je de hardloopkuitbroek in actie.

hardloopkuitbroek

hardloopkuitbroek
Tsja... charmant is anders....
hardloopkuitbroek
Hier zie je heel goed het materiaal van de tailleband van de hardloopkuitbroek.

Mijn conclusie over deze hardloopkuitbroek van Decathlon

Ook deze hardlooptights heb ik teruggestuurd... Ik vond het materiaal van de tailleband niet prettig, en ik vond het ook niet fijn dat de broek zo hoog op mijn buik sloot. Verder vond ik dat de broek loeistrak zat. Ik begrijp het nut van een strakke hardloopbroek, maar het kan ook té strak zijn.

Maar wat dat laatste betreft moet ik toegeven dat ik kleding al snel 'te strak' vind. Deze hardloopkuitbroek maakt namelijk wel de belofte waard dat hij als een 'tweede huid' voelt. Het ligt waarschijnlijk aan mij dat ik dit dat dan weer 'te strak' vind.

Praktische informatie over de hardloopkuitbroek van Decathlon

Deze hardloopkuitbroek kost 19,99. Dat is duurder dan de hardlooptights van Bonprix die 16,99 kosten. Als ik zou moeten kiezen zou ik eerder de tights van Bonprix kopen dan die van Decathlon. Persoonlijk zou ik deze tights dus niet aanraden. Maar als je houdt van een strakke looptights, dan is deze broek misschien wel iets voor jou.

Zie ook mijn post over Decathlon hardloopschoenen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.