Hardlooptights van de Hema

Ik zat op donderdagochtend mijn wekelijkse kopje koffie te drinken bij de Hema, en zag een aanbieding voor hardlooptights in de Hema folder. Die folder krijgen we niet meer op het platteland, dus het is handig dat ze die dingen in het restaurant op tafel leggen!

Hardlooptights voor 25 euro

Vijfentwintig euro voor een paar running tights is niet supergoedkoop. maar vergeleken met tights van Nike en Asics wel zeer vriendelijk geprijsd. Goedkopere tights vind je alleen bij de Aldi, Lidl en Action.

Hier onder zie je de tights in actie!

Klik maar op de foto, dan wordt hij vanzelf groter

Hardlooptights van de Hema

De hardlooptights van de Hema zien er gewichtig en professioneel uit: achter op de knie zit stof met gaatjes er in, en ook het kruis is uitgerust met deze speciale stof. Dus hij ventileert eventuele kruisdampen goed!

De broek sluit goed aan, en je hebt ook nog een roze koordje om hem strakker aan te trekken als je dat wilt. Ik heb een maat M gepast: die zat lekker, maar de pijpen waren wel wat te lang voor mij, met mijn 1m70, waardoor ze rimpelden. Op het rechterbeen stond ter hoogte van mijn knie het woordje 'Run' in reflecterend materiaal. Op het linkerachterbeen prijken drie reflecterende vierkantjes.

Op de rechterbil zit een zakje dat sluit met een rits. Mijn hele hand kon er in, dus ik denk dat een iPod of smartphone er ook goed in past.

Dit zegt de Hema zelf:

De Dryfeel-sportkleding van HEMA is vochtregulerend, waardoor het je lichaam droog en je spieren warm houdt. Het draagcomfort is optimaal door het lichte, elastische materiaal en de zachte, platte naden. En door de reflecterende details ben je in het donker beter zichtbaar.

  • samenstelling materiaal: 88% polyester/ 12% elastaan
  • wasvoorschrift: wassen op 40 °C

Op de website van de Hema hebben ze een speciale rubriek sportkleding voor dames!

Hardlooptights: saddle bags en hangbillen… : (

Al met al een prima hardloopbroek, ook al vond ik hem wat aan de lange kant. Maar ik ben geen fan van hardlooptights, omdat ze mijn figuur geen dienst bewijzen. Ze benadrukken 'saddle bags' en ik heb er hangbillen in. Wat maar weer eens bewijst dat hardlooprokjes veel vrouwvriendelijker zijn.

Na het passen, en het schrijven van deze review heb ik de tights dan ook netjes terug gebracht. Want mijn oude tights van de Kruidvat zitten ook prima, en als ik er stom wil uitzien, dan kan ik die ook wel aantrekken. Dat is een stuk goedkoper.

Tights van de Hema: Conclusie

De hardlooptights van de Hema zijn vriendelijk geprijsd voor 25 euro, en je hebt er een professionele hardlooptight voor. Het materiaal is soepel en ademend, en door het touwtje in je taille hoef je nooit bang te zijn dat de tights gaan afzakken.

Als ik niet een hekel had aan hardlooptights, dan vond ik ze een echte aanrader.

Zie ook mijn ervaringen met de Hema sportlegging 2024 en met Redmax sportkleding van de Action

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.