Hardloopschoenen dichtknopen: hoe zit het met die 2 rare gaatjes?
Ken jij dat schoenveter gaatje bovenaan in je hardloopschoen. Dat gaatje dat door menig hardloper nooit wordt gebruikt?
Ik heb dat maffe gaatje altijd genegeerd. Ik wist niet waar het voor was, ik snapte het niet, en dus deed ik er gewoon maar niks op uit.
'So that's what that extra shoelace hole is for!'
Tot ik deze geweldige video zag getiteld: 'So that's what that extra shoelace hole is for!' Hier in wordt super duidelijk uitgelegd hoe je dit extra schoenveter gat nuttig kunt gebruiken.
Want wat blijkt? Door dit gaatje te gebruiken voorkom je blaren op je hielen. En daar heb ik best regelmatig last van. Sterker nog, ik vermoed nu dat die gaten die ik altijd in de hielen van mijn hardloopschoenen krijg, óók komen doordat ik mijn schoenen niet op de goede manier strikte.
Ik heb het meteen toegepast, en het is makkelijk om te doen moet ik zeggen. En ik had inderdaad het gevoel dat mijn hardloopschoenen steviger aan mijn voeten zaten. Ook tijdens het hardlopen voelde het goed. Maar eenmaal thuis was het wel lastiger om mijn schoenen uit te trekken. En toen ik de dag daarna ging hardlopen was het ook lastiger om ze weer aan te trekken. Wat kan ik zeggen, ik ben enorm gemakzuchtig...
Inmiddels laat ik die extra gaatjes dus weer links liggen. Maar ik zie er nu wel het nut van in.
Gebruik jij de twee gaatjes bovenin je hardloopschoenen?
Jazeker, ik gebruik ze altijd. Dat komt mede doordat de rest van mijn schoen heel erg losjes zit. Met mijn steunzool, brede voorvoet en mijn hoge voetwreef heb ik veel extra ruimte nodig en daarom veterde ik heel losjes (heb zelfs schoenen met rechte leest aangeschaft om die reden). Om de schoen toch stevig om mijn voet te houden raadde een verkoper mij aan om de extra vetergaatjes te gebruiken. Sindsdien heb ik zelden blaren en loop ik weer lekker.
Nooit geweten. Ga het ook eens proberen.
Ik gebruik ze ook altijd omdat je er veel stabieler door loopt.Verder voorkomt het dat ik te ver naar beneden glij in de schoen (blauwe nagels). Als je een schoenlepel gebruikt kun je er wel makkelijk in en uit. Onlangs stond er nog een leuk stukje op Pro Run over veteren van schoenen http://www.prorun.nl/runtech/veter-technieken-/?utm_source=Mailing+Lijst&utm_medium=email&utm_campaign=ProRun+nieuwsbrief+mei+%233
Groetjes,
Dorothé
Wat handig... Nooit geweten. Ik ga het zo eens uitproberen 🙂