Hardlooprokjes: waarom draag ik ze amper meer?

HardlooprokjesTot een paar jaar geleden was ik een groot fan van hardlooprokjes. In het dagelijks leven draag ik immers ook nooit broeken? Dus waarom zou ik mij bij het hardlopen dan ineens wel in broeken hullen! Bovendien vond ik de hardlooprokjes erg leuk om te zien, en weer eens wat anders.

Maar de laatste twee jaar heb ik amper hardlooprokjes meer gedragen. Enigszins tot mijn eigen verbazing. Waarom draag ik ze niet meer? Terwijl ik ze toch zo leuk vond? Bovendien staan hardlooprokjes vaak toch een stuk charmanter dan korte tights.

Waarom ik op dit moment geen hardlooprokjes meer draag

  1. De belangrijkste reden is denk ik dat hardlooprokjes ineens 'teveel gedoe' vind. Een korte broek voelt meer no nonsense. En blijkbaar heb ik daar behoefte aan.
  2. Een tweede belangrijke reden is dat een korte broek luchtiger voelt. Zeker bij hardlooprokjes met een korte tight eronder, heb je te maken met twee lagen. Zo heb ik een rood Asics hardlooprokje dat ik daardoor vrij warm vind. Zeker als het buiten tropisch warm is, vind ik dat looprokje simpelweg te heet. Een goed alternatief is een looprokje met ingebouwd slipje: dan voorkom je die tweede laag. Maar goed dat moet je er net weer eentje vinden met een slipje dat niet tussen de billen kruipt.
  3. Ik vind mijn Kalenji Running Shorts op dit moment fijner dan looprokjes. Dit korte broekjes biedt me het beste van twee werelden. De ruimte en flatteuze snit van een looprokje, en de no nonsense stijl van een korte hardloopbroek.

Ik blijf hardlooprokjes handig en mooi vinden. Het is simpelweg zo, dat ik op dit moment het liefst iets supersimpels draag bij het hardlopen.

Nieuw: hardlooprokjes voor mannen

Wist je dat er ook hardlooprokjes zijn voor mannen? Ene meneer Bruce Johnson schrijft op Quorum zelfs:

'Running skirts are now very popular and men are now discovering them. (actually better suited for males than females… no crotch binding inseams like pants and shorts have, cooler than either pants or shorts, and fantastic freedom of movement.'

Hij heeft er zelfs een foto bij van een man in hardlooprokje:

Je kunt hardlooprokjes voor mannen vinden bij Apostrophe.

Mijn conclusie over hardlooprokjes

Hardlooprokjes zijn al snel flatteuzer dan korte, strakke tights. Dat komt omdat ze wat losser vallen. Daardoor worden bepaalde onderdelen minder benadrukt of zelfs verdoezeld. Maar tenzij je een hardlooprokje met ingebouwd slipje hebt, kan een looprokje uit twee lagen bestaan. En bij hoge temperaturen kan dat te warm zijn. Daarnaast hebben hardlooprokjes echt een andere uitstraling dan tights. En niet iedereen voelt zich daarom prettig in een hardlooprokje.

Hoewel ik op dit moment vooral in mijn Kalenji running shorts loop, sluit ik niet uit dat ik nog weer looprokjes ga dragen.

Praktische informatie over hardlooprokjes

Hardlooprokjes zijn er in allerlei vormen en maten: kort, lang, met tights eronder, met een slipje eronder, met helemaal niets eronder, met zakken, zonder zakken etc. Hieronder een overzicht van looprokjes zoals ze te koop zijn bij bol.com.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.