Hardloopjasje dames review: 9 belangrijke punten!

hardloopjasje dames

Een hardloopjasje roept doorgaans gemengde gevoelens op bij hardlopers.

Als het buiten enorm hard regent beschermen hardloopjacks je weliswaar tegen de regen, maar vaak krijg je het ook onaangenaam heet.

Zelf heb ik al een jaar of tien een hardloopjack dat ik ooit bij de Aldi kocht. Het is van vrij stug materiaal, heeft een capuchon en als het echt hard regent houdt het mij niet droog. Maar het was altijd beter dan niks.

Maar nu mocht ik bij Adidas iets uitzoeken, en ik besloot een rood hardloopjasje voor dames te kiezen!

hardloopjasje voor dames

Hardloopjasje voor dames: 9 belangrijke aandachtspunten

Als het gaat om een hardloopjasje dan vind ik een aantal punten heel belangrijk:

  1. Het moet lekker zitten.
  2. Het hardloopjasje moet me droog houden als het regent.
  3. Het moet beschermen tegen de wind.
  4. Een zakje voor mijn huissleutel en eventueel een smartphone vind ik handig.
  5. Een capuchon aan het hardloopjasje vind ik ook fijn.
  6. Het moet ademen!
  7. En misschien wel het allerbelangrijkst: ik wil het er niet stikheet in krijgen
  8. Reflecterende elementen zijn mooi meegenomen.

Hardloopjasje voor dames van Adidas: welke koos ik?

Ik koos een Adizero marathon jack in de kleur rood. Het wordt omschreven als 'licht' en 'ademend'. Het heeft zijzakken, een borstzak met rits, een capuchon en zelfs reflecterende details. Kortom, op papier klonk dit hardloopjasje voor dames prima.

Ik bestelde hem in een maat M, omdat ik in dagelijks leven maat 40 heb. Maar maat M bleek helaas te groot. Gelukkig paste maat S wel prima.

Hardloopjasje Adizero

Inmiddels heb ik dit jasje kunnen uitproberen. Opvallend vind ik hoe licht het voelt! In tegenstelling tot mijn hardloopjasje van de Aldi, is het Adizero jasje superlicht en soepel. Het heeft alle mogelijke zakken die ik mij kan wensen: twee aan de zijkant en eentje op borsthoogte linksvoor. Het kleedt bovendien nog slank af ook:

hardloopjasje voor dames

De capuchon is bovendien voorzien van een soort klep, waardoor je gezicht beter beschermd is tegen de wind.

hardloopjasje voor dames

Afgezien van de praktische kant vind ik het bovendien een heel mooi hardloopjack. Dat is toch een leuke bijkomstigheid. Ik voel me er 'leuk uitzien' in dit vrolijke rode loopjack.

Hoe beschermt dit hardloopjasje van Adidas tegen de regen?

Ah, de allerbelangrijkste vraag: hoe goed beschermt dit hardloopjack tegen de regen? Zul je altijd zien, dat het al een tijdje niet regende als ik ging hardlopen. Dus heb ik het jasje aangedaan, en onder de stromende kraan gehouden. Alles voor de wetenschap, niet waar? Kijk maar:

hardloopjasje voor dames

Zoals je ziet is dat een ferme straal water op de mouw van het jasje. Veel meer water dan een regenbui. En tot mijn blije verrassing bleef de mouw van het vestje dat ik droeg droog! Dus ik durf wel te zeggen dat het Adizero hardloopjack goed beschermt tegen de regen.

En krijg je het niet veels te warm?

Tot dusver heb ik niet heter dan normaal gekregen met dit jasje. Tegelijkertijd gebruik ik het nu als ik ga hoelahoepen na het hardlopen om te voorkomen dat ik teveel afkoel. Ik trek dit hardloopjack dan over mijn hardloopkleding aan, en dat gaat uitstekend.

Mijn conclusie over dit hardloopjasje voor dames van Adidas

Ik ben heel blij met dit hardloopjasje voor dames van Adidas. Het is van heel soepele stof, houd me droog en het staat nog leuk ook. Wat kan ik me nog meer wensen?! Niets volgens mij.

Praktische informatie

Dit Adidas hardloopjasje van het merk Adizero is voor 150,- te koop op onder andere adidas.nl. Bij mij viel het jasje ruim, en had ik een maat kleiner nodig dan normaal.

Wat is jouw favoriete hardloopjasje dat goed beschermt tegen wind en regen zonder dat je oververhit raakt?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.