Hardloop oordopjes die niet uitvallen: welke blijven goed zitten?

Hardloop oordopjes die niet uitvallen

Hardloop oordopjes die niet uitvallen.

Ze zijn de heilige graal van iedere hardloper die tijdens het lopen graag muziek luistert, of podcasts.

Oordopjes die steeds uitvallen zijn een bron van ergernis voor menige hardloper. Maar waarom vallen oordopjes zo makkelijk uit oren?

En wat kun je eraan doen?

In deze post lees je hoe het komt dat oordopjes voor hardlopen zo vaak uitvallen, en vind je ook oplossingen voor dit probleem.

Oordopjes vallen uit oor: maar waarom?!

De eerste oorzaak dat veel oordopjes steeds uit je oren vallen is zo simpel dat het bijna irritant is:

ze vallen uit je oren omdat je gaat hardlopen. Door die beweging dansen de oordopjes als het ware uit je oren.

De vorm van je oor

Een andere oorzaak is dat oordopjes weliswaar one-size-fits-all zijn maar oren niet. Iedereen heeft weer een andere vorm oor. Zo hebben mannen vaak een groter oorkanaal dan vrouwen. Is je oorkanaal vrij groot? Dan hebben oordopjes weinig houvast, en daardoor vallen ze er steeds uit. Is je oorkanaal juist klein? Dan kan het zijn dat je de oordopjes niet goed ver genoeg in je oor kunt doen, waardoor ze er ook uitvallen.

Oorsmeer

Een derde oorzaak is oorsmeer... Sommige mensen hebben zoveel oorsmeer in hun oor dat er geen plek meer is voor oordopjes. Geen wonder dat ze steeds uitvallen. De laatste oorzaak van oordopjes die uitvallen is dat de gebruiker ze simpelweg niet goed heeft in gedaan. Het algemene advies om oordopjes in te doen is: trek zachtjes aan je oorlel waardoor het oorkanaal wijder wordt. Doe dan de oordopjes in, en laat je oorlel weer los.

Nu we weten hoe het komt dat oordopjes voor hardlopen vaak uitvallen is het tijd voor oplossingen!

Oordopjes voor hardlopen: hoe vind je hardloop oordopjes die niet uitvallen?

Oké, nu we weten wat de 4 belangrijkste oorzaken zijn voor oordopjes om uit je oren te vallen tijdens het hardlopen is het tijd voor oplossingen.

  1. Kap gewoon helemaal met de oordopjes, en ga voor een koptelefoon of een systeem als Trekz Air van aftershokz. Dat is een soort nektelefoon, waarbij het geluid via je jukbeenderen wordt doorgegeven. Dus geen dopjes in je oren die kunnen uitvallen. Bijkomend voordeel vind ik dat je oren vrij blijven, en dat je dus alle geluiden in je omgeving goed hoort. Niet onbelangrijk als hardloper vind ik, want je bent toch kwetsbaar in het verkeer.
  2. Wees geduldig, en probeer meerdere modellen oordopjes uit totdat je het model hebt gevonden dat bij jouw oren past. Een goede manier om dit te testen is door een paar keer op en neer te springen, en eventueel een klein stukje te rennen.
  3. Let erop dat je de oordopjes op de juiste manier in je oor doet en vergroot zo de kans dat ze blijven zitten.
  4. Kies oordopjes met een klem die je om je oren moet doen. Zoals deze:

    Oordopjes voor hardlopen
    29,99 bij Decathlon
  5. Heb je oordopjes zonder zo'n klem? Soms helpt het ook om het snoer van je oordopjes langs je oor te leiden. Zoals hier:

Hardloop oordopjes die niet uitvallen: samenvattend

Oordopjes voor hardlopen vallen vaak uit de oren. In deze post las je de 4 belangrijkste oorzaken voor dit probleem. Gelukkig zijn er wel hardloop oordopjes die niet uitvallen. Maar dat verschilt dus per persoon. Oortjes die voor hardloper A perfect zijn, kunnen een ramp zijn voor hardloper B.

Voor mij werken de oordopjes in het model van de Apple oordopjes goed, ook al heb ik de namaakversie.

Lees ook mijn post over oordopjes voor hardlopers van de Action en mijn ervaringen met Kruidvat oortjes.

Welke oordopjes vind jij prettig?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.