Hardloop app: wat is er zoal?

hardloop app

Toen ik 18 jaar geleden begon met hardlopen, liep ik met een A4-tje met daarop een beginnersschema in mijn hand. Dat had ik netjes uitgeprint van internet. Maar tegenwoordig heb je daar een handige hardloop app voor. Sterker nog, er zijn een heleboel hardloop apps op de markt. Voor beginners, gevorderde hardlopers, verveelde hardlopers, hardlopers die hun conditie willen verbeteren of hun afstand willen meten. Er is een app voor iedere hardloper : )

Zoek je de Hardlopen met Evy app

Hardloop app soorten

 • Hardloop apps die je afstand meten en allerlei gegevens voor je bijhouden. Een voorbeeld van zo'n hardloop app is Runkeeper. Dat is een hardloop app die je afstand bijhoudt, je verbruikte calorieën, je gemiddelde loopsnelheid etc.
 • Hardloop apps die de functie van coach/trainer hebben. De meest bekende op dit gebied is de Start to Run app, van hardlopen met Evy. Evy vertelt je via podcasts wat je moet doen, wanneer je moet hardlopen en wanneer je weer even mag wandelen. Er is ondertussen ook een Nederlandse versie op de markt: RunningCoach met Esther Wennemars.
 • Hardloop apps die het hardlopen interessanter en leuker moeten maken. Hierbij denk ik meteen aan de Zombies, Run app. Hierbij ren je door een wereld die bevolkt wordt door zombies! Een ander voorbeeld is StreetQuest. Bij StreetQuest kun je virtueel een gebied verven, en gebieden van andere hardlopers inpikken. Ook de figurerunning app valt in deze categorie apps.

Hardloop app: wat heb je ervoor nodig?

Het hangt een beetje af van de hardloop app die je gebruikt, wat je ervoor nodig hebt. Wil je je afstand meten dan heb je een smartphone nodig omdat daar GPS op zit. En die functie is heel belangrijk om je afstand te meten bijvoorbeeld. Maar als je een app gebruikt om te leren hardlopen, dan is GPS niet nodig, en kun je bij  wijze van spreken toe met een mp3-spelertje van de Aldi. Evy's podcasts zijn wat dat betreft dus heel laagdrempelig.

Hardloop apps: wat kost me dat?

Een hardloop app hoeft niet veel te kosten, en een heleboel zijn er zelfs gratis. Zoals Runkeeper. Ik vind die gratis versie prima, maar je kunt Runkeeper upgraden naar Elite en dan kost het 5 dollar per maand. Zombies, Run kocht ik voor 6 euro geloof ik. En het was het waard!

Hardloop app gezocht? Hieronder een aantal opties!

 1. Fitbit app: ik gebruik deze om mijn hartslag bij te houden en te trainen in mijn hardloop zone.
 2. Nike Run Club app
 3. Headspace app: deze kun je gebruiken voor mindful running.
 4. React Mobile app. Dit is een hardloop app voor je veiligheid. Je kunt hiermee het thuisfront op de hoogte te houden van je route en wanneer je terug verwacht te zijn.
 5. Map my run: met deze hardloop app houd je je hardlooproute bij en kun je afstand meten.
 6. Couch to 5K hardloop app. De naam zegt het al: deze app helpt je om uiteindelijk 5 kilometer te kunnen lopen.
 7. Beginnen met hardlopen app
 8. Spotify app: deze gebruik ik om naar muziek te luisteren bij het hardlopen.
 9. Storytell app: voor hardlopers die tijdens het lopen graag naar een luisterboek luisteren.
 10. Hardloop app voor beginners C25k

Tot slot

Hardloop apps kunnen helpen om je te motiveren, af te leiden, je vooruitgang bij te houden etc. Ze maken hardlopen leuker en makkelijker vind ik. En er komen steeds nieuwe apps bij, dus het blijft leuk!

Similar Posts

8 Comments

   1. Nee inderdaad, ik vond het echt een uitkomst toen ik die app ondekte! Je kan registreren hoe het ging, op welke schoenen je liep, welke ondergrond en daaruit zelf je conclusies trekken! Daarnaast geeft het in de route die je hebt gelopen weer welke punten je sneller ging. In runkeeper kan je dat ook wel vinden, maar in Nike+ Running zie je dat in één oog opslag! Dat vind ik wel een voordeel 🙂

 1. Helaas zorgen onze landverdedigers ervoor dat als ik langs hun basis mijn rondje loop, alle apps op mijn mobieltje van de 'wap' raken en ik een stukje route mis, tijden niet meer kloppen etc. Daarom sinds kort een Garmin-met-gps (geweldig!) en zodra ik thuis ben even in mijn laptop pluggen en alles uploaden.

 2. Hoi Nicole,

  Ik was vroeger ook van de hartslagmeter maar nu is een hardloop app zo goed dat ik vaak alleen loop met Runkeeper, Strava of Runtastic, leuke hardloop apps.

  O ja, een vergelijkbaar A4 tje had ik ook ophangen toen ik begon met hardlopen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.