Goedkope hardloopkleding tips

goedkope hardloopkleding tipsStel je eens voor dat het in Nederland altijd ongeveer 16 graden was! Dan had je veel minder hardloopkleding nodig! Je zou genoeg hebben aan een hardlooprokje of korte broek en shirt met korte mouwen.

Maar we hebben in Nederland 4 seizoenen. En onvoorspelbaar weer. En dat betekent dat je als hardloper kleding nodig hebt voor allerlei verschillende omstandigheden!

 • Tropische, klamme hitte
 • IJzige kou
 • Sneeuw
 • Regen
 • Wind
 • Lekker weer (dat bestaat ook!)
 • Hagel

Hoewel het hardlopen een goedkope sport is, kunnen de kosten dan toch oplopen. Daarom een post met goedkope hardloopkleding tips.

Goedkope hardloopkleding tips

 1. Ga voor kwaliteit. Koop geen goedkope hardloopkleding die binnen no time afzakt, uitlubbert of kapot gaat. Dan ben je uiteindelijk duurder uit. Dat gezegd hebbende: kwaliteit hoeft niet per sé duur te zijn. De lelijke hardlooptights die ik 13 jaar geleden kocht bij de Kruidvat toen ik begon met hardlopen, zijn nog steeds prima.
 2. Doe je research en kijk welke kleding andere hardlopers aanbevelen.
 3. Zou je graag van die leuke armwarmers willen? Maar vind je 30,- een beetje veel? Koop dan bij de Hema een paar kniekousen, en gebruik die als armwarmers! Dan ben je voor 5 euro al klaar.
 4. Koop tweedehands. Er zijn nog steeds veel mensen die enthousiast beginnen met hardlopen en investeren in een kekke hardloopoutfit. En vervolgens na een paar weken zeggen: 'Nèh... hardlopen is toch niks voor mij.' En met een beetje geluk zetten ze hun kleding dan op marktplaats! En daar sta jij klaar om hun hardloopkleding over te nemen voor een zacht prijsje.
 5. Koop in de opruiming! Aan het eind van het seizoen gaat veel hardloopkleding met korting weg.
 6. Beperk je niet tot 'echte' sportwinkels. Bij de Aldi, Lidl, Kruidvat, Bristol, H&M vind je ook prima hardloopkleding. Bristol heeft zelfs een sportkledinglijn samen met de Libelle. Voor een lage prijs.
 7. Zorg dat je hardloopkleding lang mee gaat: gooi het niet in de droger, maar hang het aan een waslijn. Of over een stoel.
 8. Kijk ook bij postorder bedrijven. Daar vind je vaak merken die je in de gewone winkels niet vindt. Zo ben ik dol op mijn Buffalo hardloopbh met beugels die ik ooit bij Otto kocht.

Meer tips zijn voor goedkope hardloopkleding zijn welkom!

Similar Posts

3 Comments

 1. Er is een nieuwe site op tweedehands hardloopspullen die heet lopersmarkt en die is van dezelfde initiatiefnemers als startbewijshulp. Even op googelen om een kansje te wagen.

 2. Op marktplaats vind je ook nog vaak wel goede aanbiedingen. Maar je hoeft natuurlijk ook niet speciale hardloopkleding te hebben, zoals je aangeeft moet de kleding gewoon voldoen aan bepaalde eisen die je er aan stelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.