Getver

Er is niets waaraan ik zo de schurft heb als hardloper, als aan honden en hun eigenaren. Vooral die eigenaren die hun hond aan zo'n uitrekbare lijn hebben, en die niet insnoeren als hun hond aanstalten maakt mijn been te berijden.

Maar het kan altijd nog erger, want vandaag passeerde ik zo'n hond die je in Ijsland wel sleeën ziet trekken. Terwijl de hond uit alle macht probeerde mijn kruis te besnuffelen merkte zijn eigenaar nonchalant op: 'Nee, dat mag niet. Het zou wel lekker zijn, maar het mag niet.'

Lekker dan.

Similar Posts

5 Comments

 1. Haha, wat een "grappige" man. Bijt hem direct in zijn kruis, zou ik zeggen. Onee, dat zou ik nooit zeggen.

  In ieder geval, alle honden de wereld uit is al jarenlang mijn motto. Ook voordat ik aan hardlopen deed.

 2. Wat een vervelende sukkel; je zou hem toch!
  Trouwens, ik loop met mijn hond ook altijd langs een breed fietspad wat erg geliefd is bij hardlopers. Ze loopt daar altijd aangelijnd en wordt zelfs kort aan de lijn gehouden als wij iemand passeren; hardloper of wandelaar. Het kan echt anders.

  Gelukkig ondervind ik zelf weinig last van honden als ik loop terwijl ik er erg veel tegen kom.

  Als een hond met je mee gaat hollen kun je altijd nog op een uitnodigende toon' kom maar mee' zeggen. De meeste honden gaan dan enthousiast naast je hollen en de baas mag dan voor straf achter zijn hond aan. Wedden dat hij de volgende keer de hond bij zich houdt?

 3. wat een *censuur* die vent..
  dat verhaal van Marjoke heeft een vriend van mij echt gedaan. Een vervelend klein ##@$ hondje "lokte" hij mee.. en die eigenaar maar schreeuwen : "kom hier.. kom hieeerrrrrr"... de hondman kon die dag twee kilometer extra aan zijn rondje plakken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.