Geen tijd voor hardlopen: kun je tijd maken?

geen tijd voor hardlopen

Geen tijd voor hardlopen?

Het is een veelgehoorde reden om niet te gaan hardlopen, hoewel: 'Dat kan niet vanwege mijn knieën!' denk ik nog populairder is.

Maar stel dat je nou inderdaad geen tijd voor hardlopen hebt.

Kun je die tijd dan máken?

Ik denk van wel.

5 x Tijd maken voor hardlopen

  1. Tijd maken voor hardlopen begint ermee dat je het belangrijk vindt. Belangrijk genoeg om er plek voor te maken in je agenda. Zolang je er niet genoeg waarde aan hecht, zul je niet gemotiveerd zijn om er tijd voor in te ruimen.
  2. Integreer hardlopen in je dagelijks leven. Moet je bijvoorbeeld je kinderen naar school brengen? Kijk dan of je dat kunt doen in hardloopkleding, en knoop er meteen een hardlooprondje aan vast. Of kijk of je kunt hardlopen van en naar je werk. Het fijnst is als er op je werk een douche is, zodat je bij aankomst even kunt opfrissen.
  3. Gebruik je lunchpauze voor hardlopen.
  4. Tijd maken voor hardlopen kan ook in je 'vrije tijd' als je die hebt. Schrijf 'hardlopen' in je agenda en beschouw dat als een afspraak die niet verzet kan worden!
  5. Zit je op je smartphone te scrollen en te kijken naar leuke kattenfilmpjes en dergelijke? Dan heb je blijkbaar tijd over! Doe onmiddellijk je hardloopkleding aan, en gebruik die tijd voor hardlopen.

Geen tijd voor hardlopen: 3 uur in de week moet toch kunnen?

In zijn boek Lopen zonder poespas laat Rob Veer tijd maken voor hardlopen heel eenvoudig klinken. Zijn advies is: kies 3 vaste momenten per week met tenminste een dag er tussen. Bijvoorbeeld dinsdagavond, donderdagavond en zondagochtend. Zet op die momenten een groot kruis in je agenda, zodat het duidelijk is dat je dan gaat hardlopen! Rob schrijft:

'Drie uur in de week qualitytime voor jezelf: dat is toch niet teveel gevraagd? Elke week telt 168 uren; er blijft nog genoeg tijd over voor al die andere zaken die je moet en wilt doen.'

Hoe ik tijd maak voor hardlopen

Mijn belangrijkste tactiek om tijd te maken voor hardlopen is het opnemen in mijn dagelijkse routine. Op een gegeven moment rende ik simpelweg met de kinderen mee naar school: zij op de fiets, ik er hijgend naast. Dat ritme heb ik daarna altijd aangehouden. Elke ochtend ga ik hardlopen. Het hoort er net zo bij als tandenpoetsen.

Hoeveel tijd besteed jij  per week aan hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.