Fun to run: ga hardlopen en hou het vol

fun to runAls ik zie dat een boek is uitgegeven door uitgeverij Snor zet ik me altijd even schrap als ik het opensla. Want de boeken van uitgeverij Snor worden in de regel gekenmerkt door een een bonte, hectische opmaak. Ik vind ze een hoog adh-gehalte hebben.

Maar bij het boekje Fun to run van Natascha Klootsema viel het gelukkig alles mee. Had ik me voor niks  mentaal schrap gezet!

Fun to run

Fun to run is een boekje over hardlopen in pocketformaat. Het is relatief klein, en handzaam. Desondanks biedt het op het gebied van hardlopen wel zo'n beetje alles wat je moet weten als je wilt gaan hardlopen. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  1. Waarom zou je hardlopen: 25 redenen
  2. Hardloopkleding
  3. Hardlopen en afvallen
  4. Smoezen en excuses om  niet te gaan
  5. Van 0 naar 2 kilometer
  6. Van 2 naar 5 kilometer
  7. Van 5 naar 10 kilometer
  8. Blessures
  9. Loopevenementen

Al deze informatie wordt geboden in een enigszins staccato schrijfstijl met korte, motiverende zinnen die oproepen tot actie. Dat maakt het lezen soms wel een beetje vermoeiend. Het is niet zo dat je rustig een stuk tekst kunt lezen. Tegelijkertijd is dat ook wel de kracht van dit boekje: het heeft een opzwepend ritme.

fun to run
Inkijkje in het boek

Wat biedt Fun to run wat andere boeken over hardlopen niet bieden?

Er is al veel gezegd en geschreven over hardlopen. Dus kun je je afvragen:

'Waarom zou ik juist dít boekje over hardlopen nemen?'

Een eerste reden het feit dat het zo compact is. Je leest het in een paar uurtjes uit, en dan ben je behoorlijk goed ingelezen op hardloopgebied. Daarnaast biedt het columns met ervaringsverhalen en staan er grappige tekeningen in.

Echt nieuwe informatie kwam ik niet tegen. Behalve dan de 'buband'. Daar had ik nog nooit van gehoord! een buband is blijkbaar een gordel die je aan de bovenkant van je bh draagt. Daarmee verklein je de kans op het opspringen van je borsten.

Conclusie over Fun to run

Hoewel Fun to run niet echt iets nieuws brengt, is het een handig en informatief boekje dat je zo uitleest. Het is geschreven in een enthousiasmerende stijl en stoomt je klaar om te beginnen met hardlopen. Voor beginnende hardlopers is het echt een aanrader. Ook omdat er bepaalde vooroordelen over hardlopen in onderuit worden gehaald. Zoals 'Hardlopen is slecht voor je knieën'.

Ik vind het dan ook erg geschikt als cadeau aan een vriendin die weifelt of ze zal gaan hardlopen. Dit boekje zal zeker helpen om haar over de streep te trekken.

Voor wie wat rustiger en langer wil lezen beveel ik het boek Live, run run van Annemerel Jongh aan.

Praktische informatie over Fun to run

Fun to run is voor 14,99 te koop bij bol.com. En er is ook een website van: www.funtorun.nl.

Zie ook Hardlopen mentaal.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.