Fitjacking

fitjacking
Fitjacker...

Wel eens van fitjacking gehoord?

Ik las er over in de Runner's World.

Wat is fitjacking?

Fitjacking is 'het stelen van schoenadvies'.

Je gaat naar de hardloopwinkel en laat je uitgebreide testen en voorlichten over de juiste schoen voor jou. Vervolgens zeg je iets in de sfeer van: 'Ik moet er nog even over nadenken, maar bedankt hoor!' En thuis bestel je snel de geadviseerde schoenen online, voor een lagere prijs.

Kortom je doet jezelf voor als een serieuze koper, maar éigenlijk kom je alleen maar gratis advies stelen. Je was dus nooit van plan om daar schoenen te kopen.

Weinig sympathiek dus.

Zelf heb ik dit dan ook nog nooit gedaan. Ik zou  me ook te bezwaard voelen om eerst uitgebreid tijd te vragen van de verkopers en hun informatie elders gebruiken.

Uiteindelijk snijd je jezelf ook in de vingers met fitjacking. Want stel dat steeds meer mensen dit gaan doen. Dan zullen steeds meer hardloopwinkels de deuren moeten sluiten, en kún je geen advies meer krijgen.

Heb jij wel een 'gefitjackt'?!

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik heb nu 2 keer hardloop schoenen gekocht en ik weet hoeveel tijd en werk in een goed advies gaat zitten. Daarom zou ik nooit aan fitjacking doen, ik vind dat a sociaal! Wat ik me wel kan voorstellen is dat als je met een goed advies een paar schoenen hebt gekocht die echt heerlijk zitten, dat je dan online hetzelfde paar nog eens koopt zodat je kunt afwisselen.

    1. Dat heb ik ook Heidi. En inderdaad: als je eenmaal een paar hebt gekocht, dan is het wel oké om het volgende zelfde paar online te kopen.

  2. Bij de hardloopwinkel waar ik mijn schoenen koop betaal je € 30,00 advieskosten. Als je ook schoenen koopt betaal je dit niet. Ik vind dat een prima zaak.

  3. Het is wel echt een hardloopwinkel. Goed advies duurt ongeveer een uur. Op meten van de voeten op glasplaten. Daarna rennen op verschillende schoenen. Dit wordt opgenomen op camera. Dan samen beelden bekijken. Bij twijfel nog een keer rennen op dezelfde of andere schoenen. Ik vind daarvoor €30,00 een fair bedrag als je hierna weg gaat om ze online goedkoper te kopen. Ik koop ze daar dus nog nooit hoeven betalen voor advies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.