Figurerunning: wat is het en hoe kun je het doen?

Figurerunning

Heb je als moeder wel eens het gevoel dat je in rondjes rent? Elke ochtend opnieuw? Dan heb ik goed nieuws, want als loper kun je nu aan figurerunning doen! Dan weet je zéker dat je niet in rondjes loopt.

Figurerunning is, zoals de naam al zegt, lopen in een bepaald figuur. Het wordt ook wel GPS kunst genoemd, omdat je dankzij GPS je route kunt 'tekenen' en terugzien. En de bedoeling is natuurlijk een zo mooi mogelijk figuur te lopen. Je lichaam is als het ware je potlood. Je zou bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld kunnen lopen, of als dat te moeilijk is, een lekkere Magnum!

Figurerunning wat heb je ervoor nodig?

    1. Een smartphone met gps. Of, als je zo gelukkig bent, een Garmin Forerunner
    2. Een applicatie oftewel app, bijvoorbeeld Runkeeper

. Voor iphone gebruikers is er zelfs een speciale figurerunning app.

  1. Bedenk de figuur die je wilt lopen. Stel je hebt een slechte dag, je kwam de Man met de hamer al tegen bij het opstaan, de kinderen maken ruzie over wie naar wie kijkt, en je besluit dat je De Middelvinger wilt rennen
  2. Pak je kaart, en zoek straten die de vorm van De Middelvinger hebben. Zeg je gps aan, en lopen maar
  3. Houd de lijn die je loopt in de gaten

Op figurerunning.com vind je informatie en leuke voorbeelden van figuren die mensen hebben gelopen.  Het leuke is dat iedereen de figuur die hij of zij heeft gelopen kan opsturen, en die komt dan ook op hun website. De moeite waard om te bekijken!

Wat vind je bijvoorbeeld van deze tijger:

Figurerunning: waarom zou je?

Figurerunning is bijvoorbeeld een goede optie als je last hebt van motivatieproblemen. Als je eigenlijk geen zin of puf hebt om te gaan hardlopen, kan figurerunning een nieuwe impuls geven. Het is een leuke uitdaging om aan te gaan, om te proberen een mooi patroon te gaan lopen. Door in een bepaald figuur te lopen kun je bovendien leuke nieuwe plekken ontdekken, en wellicht ook nieuwe looproutes. En last but not least is het natuurlijk leuk om jouw figuur te delen met andere hardlopers.

Figure running leuk filmpje

Wat vind jij van figurerunning?

Similar Posts

3 Comments

  1. Wat een leuk stuk! Dank voor het schrijven. Je hebt inderdaad wel echt iets met GPS nodig, zoals een telefoon of een Garmin natuurlijk. Maar de technologische ontwikkelingen gaan zo snel, wie weet kunnen we binnenkort gewoon een gps haarelastiekje of een gps stikker gebruiken?

    Succes met je blog! Willempje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.