Fietsen

Om zowel mijn 'loopspieren' als mijn 'moederspieren' de kans te geven zich te herstellen van drie weken zeer intensief gebruik, fiets ik vandaag vijftig kilometer naar Winterswijk. Hardlopen en fietsen zijn een prima combinatie.

Zo kom ik toch aan mijn beweging, maar krijgen vermoeide spieren de kans even bij te komen! Vooral mijn achillespees en mijn geduldspier kunnen wel wat rust gebruiken.

De afstand Doetinchem - Winterswijk beslaat zo'n 33 kilometer, maar aangezien ik altijd uitgebreid verdwaal, hoop ik een ruime marathonafstand af te leggen.

En met behulp van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond, die overigens ook zeer geschikt is voor leuke looproutes, heb ik een pittoreske route samengesteld met behulp van landelijke knooppunten. En voila: plotseling wordt een afstand van 30 kilometer 50 kilometer!

Maar dan heb je ook een veel interessantere reis. Wat maar weer eens bewijst dat het bij lopen, fietsen en moederschap niet om de snelheid gaat waarmee je de reis maakt, maar om wat je onderweg beleeft.

En met deze diepe levenswijsheid laat ik jullie alleen; op weg naar meer wijsheid.

Zie ook mijn post Looproutes ontdekken!

Leestip: Is elektrisch fietsen gezond?

Similar Posts

2 Comments

  1. ik wissel fietsen en lopen ook zoveel mogelijk af. ook een beetje omdat ik geen platte loperkont wil maar een beetje een wielrennerskont...erg ben ik he...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.