Elviera rent

hardlopen en moederDrie jaar geleden wilde Elviera (50) 'wat meer aan sport' gaan doen. Ze koos voor hardlopen omdat dit makkelijk te combineren was met haar vier kinderen van 23, 19, 14 en 12. Bovendien geniet Elviera van het buiten zijn.

Elviera woont samen met haar man en kinderen in Zevenhoven, een dorpje in de buurt van Alphen a/d Rijn.

Dit is Elviera's verhaal!

Loopgroep in combinatie met alleen lopen

Ik begon met behulp van Evy. Later zag ik in een plaatselijk weekblaadje dat er een beginnersgroep gestart werd en dat leek me wel wat. Ik loop 1 of 2 keer per week alleen, en 1 keer per week in een loopgroep. Tijdens de loopgroep doen we vaak intervallen en allerlei oefeningen. De groep is voor mij een goede stok achter de deur. Als ik geen zin heb, dan ga ik toch.

Maar het voordeel van alleen lopen is weer dat je kan gaan wanneer het jou uit komt, en zelf kunt kiezen welke route je loopt.

Loopmotivatie

Hardlopen betekent voor mij even heerlijk mijn hoofd leeg maken. Een moment voor mezelf. Even geen gevraag van: 'Mam, kan je dit of dat?' of 'Wil je even helpen?' Dan ben ik er gewoon niet, en redden ze zich prima! Ik voel me altijd heerlijk als ik weer thuis kom, en kan alles weer aan.

Hardlopen en moederschap

Hardlopen en moederschap zijn allebei heel leuk. En doordat ik hardloop geef ik mijn kinderen het goede voorbeeld. Hoewel mijn kinderen ook al van zichzelf sportief zijn. Één dochter heeft selectieturnen gedaan, en skeelert en zwemt. De andere twee dochters en zoon voetballen en lopen hard.

Mijn zoon gaat vaak met mij mee naar loopjes en doet dan mee aan de kidsrun. We doen samen mee aan het zorg en zekerheid circuit. Dat zijn 8 loopjes verdeeld over 5/6 maanden en dan in de buurt. Ook hebben mijn zoon en dochter (14) meegedaan aan de Zandvoortrun 5 km. Erg leuk.

Gadgets en loop apps

Ik loop met mijn mobiel voor muziek en Runtastic. Ik loop met muziek als ik alleen loop, of bij een wedstrijd. Heerlijk, beetje oude muziek zoals Golden Earing. Muziek met een lekkere beat

Sinds kort heb ik een sporthorloge van Tomtom. Daar moet ik nog wel even aan wennen.

Loopwedstrijden

Ik doe graag mee aan wedstrijden. Ik vind het namelijk leuk om een andere route, in een andere omgeving te lopen. Hier is alles polder. Dat doe je dan eens linksom of rechtsom en dan heb je het wel een beetje gezien. Daarnaast biedt een wedstrijd gezelligheid. Je komt toch vaak dezelfde mensen tegen, en leert die kennen. Voor een prijs ga ik niet, want die win ik toch niet.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes vind ik leuk, maar erg prijzig. Die draag ik daarom niet. Ik koop wel graag loopschoenen. Maar ik heb een grote maat, dus meestal moet ik herenschoenen. Gelukkig worden er steeds meer damesschoenen gemaakt in grotere maten. Misschien volgende keer ook eens een leuk kleurtje. Op dit moment loop ik op Asics.

Hardlooplektuur en literatuur

Ik heb een abonnement op Runner's World. Ik vind het een heerlijk blad om te lezen. Ik lees hem ook van voor tot achter uit.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Ga het gewoon doen. Leuk bij een groep, leer je andere mensen kennen. De meeste gaan er alleen heen, maar omdat je allemaal voor hetzelfde komt is het echt leuk. Wij hebben nu zo'n leuke groep dat we eind van dit seizoen een bbq doen met z'n allen. Wij drinken ook altijd koffie/thee na de training. Er zitten ook mannen bij. DOEN!!!

Similar Posts

One Comment

  1. Leuk dat je zoon en dochter ook lopen Elvira! Grappig van die herenschoenen want ik heb hetzelfde probleem (maat 44).

    Keep running!

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.