Een jaar hardlopen: hoe was jouw 2015?

vrouwen en hardlopen2015 was het jaar waarin mijn dagelijkse hardlooprondje iets veranderde.

Tegen de klok in

Ik liep het voortaan tegen de klok in, om de simpele reden dat mijn jongste weg niet door de 'tweede zandweg' wilde fietsen op weg naar school. De eerste zandweg is weliswaar onvermijdelijk, maar een eindje verderop kun je kiezen voor een rustiek zandpak of gewoon asfalt. En mijn zoontje koos altijd asfalt.

Weer alleen hardlopen

Het was ook het jaar waarin mijn jongste zoon na de zomervakantie naar de middelbare school ging, en ik voortaan weer in mijn eentje kon hardlopen. Nog steeds tegen de klok in, want dat vond ik ondertussen eigenlijk ook fijner. Van te voren was ik een beetje bezorgd of de verandering in routine mijn gewoonte om dagelijks te hardlopen zou aantasten, maar dat is niet gebeurd. Hardlopen is te belangrijk geworden om aan de kant te zetten. En de koffie smaakt gewoon extra lekker na het hardlopen. Dat wilde ik niet missen!

Van Saucony's naar Asics

2015 was ook het jaar waarin ik eindelijk eens geen Saucony hardloopschoenen kocht, maar Asics. En dat ging eigenlijk prima. Ik heb het idee dat ze minder hard slijten dan de Saucony's. Hoewel ik nog steeds niet 'de mooie' schoenen kon kiezen...

Dunne hardloopsokken gevonden

2015 was ook het jaar waarin ik eindelijk weer eens wat fijne, dunne hardloopsokken vond! Bij de H&M. Ik draag ze dagelijks en ben er nog steeds heel blij mee.

Activity tracker

En dan was 2015 ook nog eens het jaar waarin ik activity tracker kreeg. Een Fitbit HR Charge om precies te zijn. Het fijnste aan die Fitbit vind ik dat hij mijn stappen telt. Want qua hartslag is hij onbetrouwbaar, en kan ik beter op mijn Polar FT4 vertrouwen.

Geen wedstrijden of evenementen

En net zoals de tien voorgaande jaren was 2015 ook het jaar waarin ik aan geen enkele wedstrijd of evenement meedeed. Ik loop het liefst alleen en in alle rust.

Voortaan ook op zaterdag hardlopen

Last but not least was 2015 het jaar waarin ik ook op zaterdagochtend ging hardlopen. Mijn man doet dan altijd boodschappen, en ik lift dan mee en ren terug.

Hoe was jouw 2015 wat betreft hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.