Dubbel Dip Loop

Zondag liep ik een Dubbel Dip Loop: ik stopte niet één keer koffie! Ik stopte twee keer voor koffie.

Eerste stop: Groot Nibbelink

Mijn eerste stop kwam na 8 kilometer bij koffieboerderij Groot Nibbelink. Het geweldige aan deze koffieboerderij is dat ze twee terrassen hebben: eentje aan de voorkant van het monumentale pand, en eentje aan de zijkant waar ook een gigantische speeltuin bij zit. En als ik daar zonder kinderen kom, dan zit ik heerlijk aan de voorkant te genieten van de rust. En dan kijk ik vol genoegen naar al die sjokkende echtparen, die hun kinderen in toom proberen te houden.

Van Groot Nibbelink via Varsseveld naar Westendorp

Helemaal bijgekomen, rende ik vervolgens naar het dorp Varsseveld. Ik vind het leuk om langs de winkels te rennen, en een beetje etalages te kijken. Vooral de plaatselijke fotograaf mag zich in mijn belangstelling verheugen. Ik geniet altijd erg van de trouwfoto's in de etalage, waar de bruid steevast olijk vanachter een boom gluurt, terwijl de bruidegom er ongemakkelijk voor staat. Vanuit Varsseveld rende ik door naar Westendorp en mijn tweede pleisterplaats: Pannenkoekenhuis Westendorp.

Van daaruit is het nog maar een kleine drie kilometer naar huis, en in totaal had ik toch maar mooi 17 kilometer afgelegd.

Jeff Galloway: wandelpauzes zijn goed

Sinds Jeff Galloway schreef dat kleine tussenstops 'cool' zijn in plaats van sneu, heb ik zowel mijn afstanden als mijn snelheid aanzienlijk vergroot. Ik heb daarom besloten binnenkort nog zo'n Dubbel Dip Loop te doen, en dan naar het plaatsje Lievelde.

Mijn eerste stop zal zijn bij cafe/restaurant/dancing De Radstake, en mijn tweede stop Erve Kots. Dat zal mijn teller op ruim 19 kilometer brengen.

En dan vraag ik mijn man of hij mij daar komt oppikken. Want 38 kilometer, daar ben ik nog niet aan toe.

Similar Posts

2 Comments

  1. Wat zal hij genieten....samen niet alleen koffie maar ook een pannenkoek? Rozijnen/gember vind ik zó lekker. Maar de afstand (200 km) van ons dagelijks stulpje naar Erve Kots is even te groot.
    Hartelijke groet en tot laters
    Gerrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.