'Die kan ik hebben!'

hardlopende moedersDe meeste hardlopers hebben denk ik wel eens van Fartlek gehoord. En nee, dat is geen lek in je billen waardoor je ongewild winden laat.

Fartlek wordt ook wel 'vaartspel' genoemd. Bij fartlek wissel je rustig en snel hardlopen met elkaar af. Dat kun je op allerlei manieren doen. In de zomer doe ik vaak fartlek aan de hand van de schaduwen van de bomen. In de schaduw zet ik het op een lopen, en als ik weer in de zon ben, loop ik langzamer.

Nieuwe manier om fartlek te doen

Afgelopen weekend ontdekte ik een nieuwe manier om aan fartlek te doen. Wel is dit een enigszins dwangmatige vorm. Ik heb er namelijk moeite mee als hardloper om mensen voor mij te hebben. Gezien mijn looptempo komt dit erg slecht uit. Maar als ik iemand voor me zie, dan móét ik die gewoon inhalen.

In dit geval zag ik een eind verderop een babyboomer met krukken.

'Die kan ik hebben!' dacht ik triomfantelijk. En langzaam maar zeker verhoogde ik mijn tempo. Maar die babyboomer bleek nog best een redelijk tempo te hebben. Verbeten rende ik nog wat harder, want ik moest en zou die bejaarde inhalen. Na wat een eindeloos stuk leek, lukte het me eindelijk de dame te passeren.

In zo'n geval ga je niet metéén vaart minderen, wat dat valt zo op. Dan lijk je echt zo'n hardloper die niemand voor zich kan velen. Dus draafde ik nog een respectable afstand verder, en sloeg toen uitgeput dubbel.

En dat jongens en meisjes, is fartlek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.