Decathlon hardloopschoenen experiment en review

Decathlon hardloopschoenen

Ooit las ik dat Decathlon hardloopschoenen geschikt zijn voor iedere loper.

Hoe je ook loopt.

Dus of je nou neutraal, pronerend of supinerend loopt.

Met andere woorden Decathlon hardloopschoenen zijn een soort one-size-fits-all hardloopschoen.

Maar inmiddels zie ik dat Decathlon toch wel verschillende rubrieken met hardloopschoenen heeft voor deze 3 verschillende types hardlopers. Ik zie in ieder geval niet meer een schoen die voor iedereen geschikt zou zijn.

Waarom ik Decathlon hardloopschoen bekeek

De reden dat ik bij Decathlon hardloopschoenen overwoog, was dat ik tijdens het hardlopen pijn kreeg aan mijn grote teen. Dat bracht mij op de gedachte dat het misschien een goed idee zijn om eens een ander model hardloopschoenen te proberen. Op die manier zou ik dan mijn voet anders belasten.

Ik geloof in het belang van de juiste hardloopschoenen

Het probleem is alleen dat ik erg voorzichtig ben als het om hardloopschoenen kopen gaat. Ik loop inmiddels 19 jaar, en heb eigenlijk nog nooit een noemenswaardige hardloopblessure gehad! En ik geloof dat de juiste hardloopschoenen daar een belangrijke rol in spelen.

Ik koop die van mij altijd netjes in zo'n speciaalzaak waar ze je op een band laten lopen met de schoenen. Vervolgens kun je zien hoe je voet landt. In mijn geval kom ik telkens uit bij dezelfde Asics en Saucony hardloopschoenen.

Het is één van de redenen dat ik hardloopschoenen kopen totaal niet leuk vind. Ik heb niets te kiezen. Ik voel me veroordeeld tot de verstandige keuze. En ik mag niet klagen, want het werkt!

Maar goed, nu had ik dus last van mijn grote teen, en exact hetzelfde model hardloopschoenen zou dat probleem niet verhelpen leek me.

Decathlon hardloopschoenen proberen

Vandaar dat ik ineens dacht: 'Misschien kan ik dan nu eens die Decathlon hardloopschoenen proberen!' Ik ging dus naar decathlon.nl met het idee om die algemene hardloopschoenen te kopen die voor iedere loper geschikt zijn. Maar toen zag ik dus dat ze wel degelijk rubrieken hebben. Het leek me toen verstandiger om dan wel hardloopschoenen te kopen voor 'pronerend'. Want dat type schoen draag ik nu ook.

Je kunt het type schoen dat je wilt aanvinken:

Ik koos voor pronerend

Vervolgens kon ik kiezen uit maar liefst 16 verschillende hardloopschoenen! Dat is meteen al een stuk meer dan in de plaatselijke speciaalzaak waar ik altijd de keuze heb uit 1. Ik wilde eerst de hardloopschoenen van Decathlon van 59,99 kiezen maar daar stond bij de productomschrijving dat ze geschikt waren voor 3x per week hardlopen. Aangezien ik 6 dagen per week ga lopen, durfde ik die daarom niet aan. Zo kwam ik uit op een paar Kiprun hardloopschoenen ks light lichtgrijs/roze van 89,99.

Kiprun

Decathlon hardloopschoenen: Kiprun KS light

Inmiddels heb ik 4 keer gelopen met de Kiprun Decathlon hardloopschoenen. Toen ik ze voor het eerst aantrok, viel het me op dat ze erg kraakten bij elke stap die ik binnenshuis zetten. Ook vond ik het materiaal en de afwerking minder solide ogen dan mijn Asics hardloopschoenen. Maar verder zaten ze prima, en ik vond ze bovendien leuk. Opvallend vond ik het gevoel onder de holte van mijn voet. Ik voelde daar heel duidelijk de ondersteuning.

Decathlon hardloopschoenen

Enkele eerste observaties over de Kiprun hardloopschoenen

Hieronder een aantal eerste observaties over deze Kiprun hardloopschoenen

  • Ik voel de ondersteuning onder mijn voet en die is prettig.
  • Ze lopen lichter dan mijn Asics.
  • De veters van de Decathlon hardloopschoenen zijn veel korter.
  • De veters zijn makkelijk te strikken en weer los te halen.
  • De schoenen gapen wel een beetje bij mijn enkels.
  • Terwijl ik bij Asics maat 41 heb, kan ik bij de Decathlon hardloopschoenen kiezen voor maat 39.
  • Het materiaal van de Decathlon hardloopschoenen voelt minder luxe en stevig dan dat van de Asics hardloopschoenen.
  • Met een prijskaartje van 89,99 vind ik ze niet eens zo heel veel goedkoper dan mijn vertrouwde Asics hardloopschoenen. Die kosten mij weliswaar 129 euro, maar als ik een model van vorig jaar koop dan kan ik een paar hardloopschoenen online kopen voor hetzelfde bedrag als deze Decathlon hardloopschoenen.
Asics
Rechts mijn Asics GT-2000 8

Decathlon hardloopschoenen 30 dagen testgarantie

Eén van de redenen dat ik dit experiment aandurf is dat Decathlon 30 dagen testgarantie geeft. Ik kan dus rustig proberen of ik kan hardlopen op de Kiprun hardloopschoenen van Decathlon of dat ik toch blessures ontwikkel. Ik hoop van niet! Inmiddels heb ik namelijk al gemerkt dat de Kiprun Decathlon hardloopschoenen veel lichter lopen dan mijn Asics.

Praktische informatie

Ik kocht deze Kiprun Decathlon hardloopschoenen voor 89,99 bij Decathlon.

Hoe gaat het nu verder?

Mijn plan is om de Decathlon hardloopschoenen in ieder geval de komende 30 dagen dagelijks te blijven dragen. Ze zitten fijn, en ik wil nu wel eens weten of deze goedkopere hardloopschoenen misschien toch ook kunnen voor mijn manier van lopen.

Ik houd jullie op de hoogte en hoop dat het allemaal goed gaat. Een beetje spannend vind ik het wel, want ik wil echt geen blessures oplopen en niet meer kunnen hardlopen.

Hebben jullie ervaring met hardloopschoenen van Decathlon? En zo ja, welk looptype ben je en welke type loopschoenen draag je?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.