Decathlon hardloopschoenen review: 6 weken later

Decathlon hardloopschoenen review

Vandaag een update van mijn Decathlon hardloopschoenen review.

In april kocht ik een paar Decathlon hardloopschoenen. Ik deed dat omdat ik veel goede verhalen had gehoord over de Kalenji hardloopschoenen van Decathlon.

Die zouden geschikt zijn voor elk type hardloper en elke loopstijl.

Een ander merk hardloopschoenen kopen is spannend en een beetje eng

Omdat ik zelf altijd corrigerende loopschoenen nodig heb, en mijn lokale hardloopwinkel doorgaans de keuze heeft uit 1 model, had ik zin in een keer 'iets anders'. Tegelijkertijd vind ik een andere model hardloopschoenen best spannend. Ik loop immers al 19 jaar praktisch blessurevrij met steeds ongeveer dezelfde hardloopschoenen van Asics of Saucony. Waarom dan het lot tarten? Of zoals ze in het Engels zeggen: '

Never change a winning team.'

Maar goed, soms moet je ook eens wat uitproberen om nieuwe dingen te ontdekken.

En dus waagde ik de sprong en kocht hardloopschoenen bij Decathlon. In hun webshop ontdekte ik overigens al wel meteen dat ze wel degelijk hardloopschoenen hebben voor verschillende types hardlopers. Ik kwam geen universele hardloopschoen tegen die voor elke type hardloper geschikt zou zijn. Er zijn toch wel degelijk hardloopschoenen voor verschillende loopstijlen. Ik koos voor de relatief veilige optie van antipronatie hardloopschoenen bij Decathlon. Dat is immers het type hardloopschoenen dat ik normaliter ook draag.

Inmiddels zijn we 6 weken verder.

Tijd voor een update van mijn Decathlon hardloopschoenen review dus!

Decathlon hardloopschoenen review na 6 weken

Om te beginnen vind ik de Decathlon hardloopschoenen fijn lopen en zien ze er leuk uit. Om er nog maar eens een gezegde tegenaan te gooien: 'Verandering van spijs doet eten,' en 'Andere hardloopschoenen dragen is leuk!' Ook na 6 weken heb ik het idee dat de Decathlon hardloopschoenen lichter lopen dan mijn Asics.

Ik durf de Decathlon antipronatie schoenen niet elke dag te dragen

Mijn Asics hardloopschoenen droeg ik altijd 6 dagen per week. Ik wilde dit eerst ook gaan doen met de Decathlon hardloopschoenen, om zo optimaal te kunnen vergelijken. Maar ik kreeg toch het gevoel dat ik wat rare pijntjes begon te voelen. Uit angst voor een hardloopblessure deed ik daarom de volgende dag snel weer mijn Asics aan.

Gemiddeld draag ik de Decathlon hardloopschoenen 2 keer per week. De andere 5 dagen loop ik op Asics.

Deze keuze is vooral ingegeven door angst voor problemen. Het is niet zo dat de Asics fijner lopen. Maar blijkbaar heb ik meer vertrouwen in de Asics hardloopschoenen, en kan ik niet uitsluiten dat als ik de Decathlon hardloopschoenen vaker draag, ik toch klachten krijg. En ik wil koste wat kost een hardloopblessure vermijden.

Decathlon hardloopschoenen review: conclusie

Een Decathlon hardloopschoenen review is best lastig. Want ook al wil ik degelijk onderzoek doen door deze hardloopschoenen van Decathlon vaak te dragen, ik wil niet een blessure oplopen. Mijn conclusie is dat de Decathlon hardloopschoenen in ieder geval een goede aanvulling kunnen zijn op je 'normale' hardloopschoenen. Hardloopschoenen afwisselen is een goede zaak, omdat je dan je lichaam op een andere manier belast.

Ik ga dan ook geen gebruik maken van de Decathlon regeling dat je hardloopschoenen na 30 dagen terug mag brengen als ze niet bevallen.

Ik blijf ze gebruiken, maar houd als basis voor de zekerheid toch maar mijn Asics hardloopschoenen als de norm.

Een miskoop waren de Decathlon hardloopschoenen dus zeker niet. Maar ik denk dat ik in de toekomst toch liever Asics hardloopschoenen koop, en dan in de uitverkoop.

Qua prijs ben ik dan amper duurder uit dan met Decathlon hardloopschoenen, en ik heb dan meer gemoedsrust.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.