Decathlon hardloopbroekje review

decathlon hardloopbroekje

Ik had dringend behoefte aan meer hardloopbroekjes. Ik ben heel tevreden met mijn oranje-rode Decathlon hardloopbroekje, dus ging ik daar op zoek naar twee extra hardloopbroekjes. En ook kocht ik een hardloophemdje.

Hardloopbroekje gezocht

Daarbij had ik de volgende eisen:

 • Ik wil niet zo'n strak broekje.
 • Ik wil ook niet een wijd broekje met daaronder een strak broekje.
 • Niet te duur.

Uiteindelijk kocht ik twee Decathlon hardloopbroekjes waar ik enorm blij mee ben! Ze zitten heerlijk en ze waren spotgoedkoop.

Hieronder mijn review.

Decathlon hardloopbroekje: Kalenji hardloopshort

De twee hardloopbroekjes die ik kocht bij Decathlon heten Kalenji hardloopshort. Ik kocht er twee:

 1. Een donkergroene met een soort camouflage-achtige print voor nog geen 10 euro.
 2. Een mahoniebruine, ook met een soort camouflage-achtige print voor 6,99.

De broekjes zijn identiek afgezien van de print. Dus puur vanwege de kleur was de mahoniebruine 3 euro goedkoper.

Omschrijving van de Kalenji hardloopshort

Hieronder een omschrijving van dit Decathlon hardloopbroekje:

 • De tailleband is breed en elastisch.
 • De tailleband heeft een koordje dat je strakker kunt trekken als je wilt
 • Aan de achterkant zit een zakje met rits. Het is 15 x 7 centimeter groot.
 • Ik kocht een maat L en die zit mij perfect. Ik draag in het dagelijks leven maat 40 of medium en ben 1 meter 70. En ik houd niet van kleding die strak zit.
 • De stof is van speciaal materiaal dat vocht weg transporteert van je huid.
 • Er zit géén slipje ingebouwd.

Mijn ervaring met dit Decathlon broekje

Meteen toen ik het aantrok, vond ik het al fijn zitten. Het feit dat er een koordje in de tailleband zit vind ik ook een enorme plus. Mocht het broekje te wijd zijn, dan los je dat eenvoudig op. Maar ik had het koordje niet nodig. Het broekje bleef keurig zitten.

decathlon hardloopbroekje

Kalenji hardloopshort kruipt niet op!

Eén van de dingen waarmee bijna alle hardlopers mee worstelen zijn hardloopbroekjes die opkruipen. Tot mijn blije verrassing doet deze goedkope Kalenji hardloopshort dit niet. Ik heb twee korte filmpjes gemaakt. Eentje waarbij ik even wandel en eentje waarbij ik ren.

Wandelen met Kalenji hardloopshort

Hieronder zie je dat het broekje niet opkruipt als ik wandel:

Hardlopen met Kalenji hardloopshort

En hieronder zie je dat het broekje ook keurig blijft als ik ren!

Mijn conclusie dit Decathlon hardloopbroekje

Ik ben bijzonder tevreden over het Decathlon hardloopbroekje. Niet alleen zijn ze enorm budgetvriendelijk, ze zitten ook nog eens geweldig. Het enige dat ze eventueel beter zou kunnen maken is een ingebouwd slipje.

Wat mij betreft een echte aanrader. Ik geef dit broekje een 10!

Decathlon hardloopbroekje kopen?

Je kunt deze hardloopshorts kopen op decathlon.nl

Leestip

Mijn review van sportondergoed

Welke hardloopbroekjes draag jij graag? Strak of wijd? Of een combinatie van beide?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.