De wind van voren

Soms krijg je in het leven behoorlijk de wind van voren, en de afgelopen twee dagen kon ik ook als hardloper mijn lol op! Met een stormachtige wind die me van de sokken probeerde te blazen, viel het niet mee de ene voet voor de andere te zetten.

Telkens weer verrast het mij hoe de weersomstandigheden mij als loper waardevolle levenslessen leren. Is de weg spekglad, dan is het een kwestie van het tempo aanpassen en zorgvuldig de voeten neer zetten. En waait er een keiharde wind, dan is het een kwestie van er in leunen. Kortom de sleutel tot verlichting in barre omstandigheden is acceptatie: het is wat het is!

Want toen ik mijn verzet tegen de wind staakte, en er lekker in leunde, bleek diezelfde wind mij aangenaam overeind te houden. Triomfantelijk concludeerde ik: 'Ik heb nog nooit zó succesvol Chirunning beoefend!

Maar even een waarschuwend woord: ook keiharde winden kunnen plotseling gaan liggen, en voor je het weet val je keihard op je gezicht.

Ik vraag me af wat daarvan de levensles is.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.