De god van het lopen

de god van het lopenIn de bibliotheek kwam ik het boek De god van het lopen van Ineke Albers tegen. Met als ondertitel: 'De monnik, de sporter en de weg naar verlichting.'

Ik houd van boeken die hardlopen in een breder en dieper perspectief plaatsen, dus nam ik het mee.

Waar gaat het boek over?

Ineke Albers studeerde theologie en neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ze promoveerde op een studie over het lopen in religieuze rituelen. In haar boek De god van het lopen gaat ze onder andere op zoek naar antwoord op de vraag:

'Waar raken lopen en verlichting elkaar?'

Daarvoor reist ze naar Japan, waar een groep monniken nachten achter elkaar 35 kilometer lopen.

Hier in het wésten zijn veel mensen die niet zozeer hardlopen om sneller te worden, of wedstrijden te winnen, maar omdat hardlopen hen dichter bij zichzelf brengt. Velen ervaren hardlopen als geest verruimend. Ze voelen zich niet prettig als ze een dag moeten missen.

Over De god van het lopen

Ik vond De god van het lopen een lastig boek om te lezen. Het is een pittig onderwerp en leest niet makkelijk weg. En een duidelijk antwoord op de vraag heb ik eigenlijk niet gevonden. Ineke Albers schrijft denk ik meer voor haar collega's dan voor gewone hardlopers zoals ik, die wel wat verdieping willen. Maar als je bijvoorbeeld interesse hebt in Japan, en de Japanse cultuur, dan vind je in dit boek veel informatie.

Praktische informatie over De god van het lopen

De god van het lopen is voor maar 7,90 te koop bij bol.com.

Similar Posts

One Comment

  1. Ik heb dat niet dat als ik een dag niet loop ik me niet prettig voel. Wel vind ik dat het je dichter bij jezelf brengt. En de kracht die je voelt als je gelopen hebt. Heerlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.