|

ChiRunning: lopen als manier om in het leven te staan

ChiRunning laat zich het best omschrijven als een boek voor lopers die denken.

Danny Dreyer beschrijft hardlopen als een manier om in het leven te staan. Daarmee is ChiRunning meer dan het zoveelste boek over hardlopen.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen aandacht is voor de techniek van hardlopen, of in dit geval de techniek van ChiRunning. In duidelijke stappen beschrijft Dreyer hoe je ChiRunning kunt beoefenen en aanleren. Een en ander wordt nog extra verduidelijkt door handige foto's, die zichtbaar maken waarop je moet letten.

Als loper die erg geïnteresseerd is in de psychologie en filosofie van hardlopen, en het geestelijk effect, vond ik dit echt een geweldig boek. Niettemin is het boek ook erg interessant voor snelheidsduivels die streven naar steeds nieuwe records. Doordat je efficiënter en moeitelozer gaat lopen, word je van zelf sneller.

Essentieel bij ChiRunning is het loslaten van spanning, en soepel meebuigen met wat het leven, en de weg je brengen.

'Als je tegen een kracht ingaat, geef je die meer macht. Aan de andere kant, als je dezelfde richting op gaat als de kracht (meewerkt), dan neutraliseer je zijn macht. (...) De kracht kan dan je vriend worden en misschien zelfs je bondgenoot.'

Toegepast op hardlopen betekent dit:

'Als je hardloopt, komt je lichaam onder invloed van twee krachten die erop inwerken - het constant naar beneden trekken van de zwaartekracht en de kracht van de weg die op je af komt als jij voorwaarts gaat. In ChiRunning leren we om met deze krachten mee te werken en ze iederen pas tot je bondgenoten te maken. Een goede lichaamshouding is in beide gevallen het belangrijkste ingrediënt.'

Met ChiRunning verbeter je de kwaliteit van je leven, je gezondheid en hoe je je voelt. Wie wil dat nou niet?!

Danny Dreyer neemt hardlopen, en trekt het naar een hoger en breder plan. Dat maakt dit boek niet alleen interessant voor lopers, maar ook voor fanatieke sporthaters! Want het motto van Danny Dreyer is 'No pain, no pain,' in plaats van het harde 'No pain, no gain!'

Kortom een echte aanrader.

Chi Running
Chi Running
Danny Dreyer & Dreyer, Danny
Het boek kost ± 24,90.

Similar Posts

One Comment

  1. Chi running volg ik al een tijdje, maar het is nog niet er van gekomen om er iets mee te gaan doen. Dit boek lijkt me zowiezo erg interssant, wat ik zo bij bol van gezien heb.

    Ik probeer 24 januari een chi running clinic mee te doen (http://www.loopblessurevrij.nl/MS-Anders/) waarbij de opbrengst dan meteen naar een goed doel gaat dus dat combineert mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.