Carolien loopt hard

shoesCarolien (43) is redacteur bij een gezondheidsinstelling. Samen met haar man heeft ze een tienjarige dochter. Ze loopt in een joggingbroek  van Decathlon en en paar puma's. Van hardlooprokjes had Carolien nog nooit gehoord.

Dit is haar verhaal.

Carolien: 'Tot vorig jaar, deed ik vrijwel niets aan sport. Wel maakte ik lange wandelingen met mijn hond. Maar toen hij overleed, viel ook die beweging weg. Toch wilde ik eigenlijk wel meer gaan bewegen, vanwege mijn gezondheid. En toen vroeg mijn buurvrouw of ik twee keer per week met haar wilde hardlopen!

Hardlopen met Evy Gruyaerts en de buurvrouw

Nu rennen we twee per week in de vroege ochtend op de Brunsummerheide. Onze online hardloopcoach Evy Gruyaerts gaat trouw mee. Tijdens het lopen kletsen we en motiveren we elkaar en genieten van de schitterende natuur. Ik in een joggingbroek en een paar puma's.

Motivatie

 

Doordat ik met mijn buurvrouw loop, heb ik echt een stok achter de deur. In mijn eentje zou ik het veel gemakkelijker laten afweten bij regen of 'geen zin'. Het voelt goed om gezond bezig te zijn in de buitenlucht. Ook al klagen we steevast over pijn in onze knieën en andere ongemakken!

Soms luister ik voor de motivatie naar muziek op mijn mp-3speler, en soms kies ik juist voor stilte. Hardlopen helpt me te ontspannen en even de sleur van alledag van me af te rennen.

Wedstrijden hoeven voor mij niet

Ik loop vooral voor de 'fun', en heb geen doelen die ik wil bereiken. Aan wedstrijden en doe ik niet. Het belangrijkste voor mij is dat ik blijf hardlopen.  Ik heb geen interesse in boeken en tijdschriften over hardlopen. Ik wil het gewoon doen! Niet er over lezen. Een tijdschrift als Runner's World is dan ook niet aan mij besteed.

Mijn advies aan wannabe hardlopers

Moeders die overwegen om te gaan hardlopen zou ik adviseren: 'Gewoon beginnen, en kijken of het wat voor je is.'

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik hou erg van wandelen en dacht dat hardlopen niets voor mij zou zijn. Het tegendeel is waar, ik vind het heerlijk om op deze manier aan mijn conditie te werken en lekker buiten te zijn.

    Ieder woensdag ga ik naar ons hardloopclubje. We trainen dan onder leiding van een echte Evy, zij leert ons het hardlopen opbouwen, werkt met ons aan de techniek en laat ons oefeningen doen. Daarnaast ga ik nog 1 keer per week met een vriendin lopen en heel soms nog een derde keer.

    Na de trainingen voel ik me prettig en ga ik thuis weer enthousiast aan de slag!

    Groeten van Juffrouw Mier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.