Blootvoets fietsen

Lopen op blote voeten is hot, maar vraagt veel oefening, concentratie en geduld. Persoonlijk heb ik het nog niet aangedurfd mijn poezelige voetjes bloot te stellen aan de ruwe buitenkant van moeder aarde. Enkele uitzonderingen daargelaten, toen ik zulke blaren had dat ik mijn schoenen geen moment langer kon verdragen, ga ik geschoeid door het leven. Het is gewoon makkelijker, en minder riskant.

De vrijheid van blote voeten

Maar ik waardeer wel het gevoel van vrijheid dat blote voeten bieden. Dus ik ben blij dat ik een goed alternatief heb gevonden: fietsen op blote voeten! Ik ontdekte het per ongeluk toen ik met de fiets terugkwam van een bezoek aan de stad. Zoals zo vaak zat het KNMI er weer eens naast, en was het veel warmer dan voorspeld. Ik droeg mijn stoere cowboylaarzen, en meende op een gegeven moment de stoom eruit te zien komen! Uiteindelijk hield ik het niet meer uit en besloot: ik doe mijn laarzen in mijn fietstas, en fiets blootvoets verder.

Ik ben blootvoets, zie mij fietsen!

Aaaah, wat een opluchting! En wat een heerlijk gevoel om met blote voeten door het landschap te razen. Ik voelde me helemaal vrij, ongehinderd en onbekommerd door aardse zaken. Toegegeven de trappers voelden een beetje ruw onder mijn voeten, en ze hadden beslist niet lager moeten staan, maar ik genoot!

Dus voor iedereen die verlangt naar de vrijheid van blootvoets hardlopen, maar niet zo goed durft, kan ik van harte blootvoets fietsen aanraden.

Zie ook Hardlopen en fietsen.

Hier onder zie je mij blootvoets fietsen!

Leestip: Is elektrisch fietsen gezond?

Similar Posts

2 Comments

  1. Mijn rokken waaien altijd omhoog met fietsen. Hoe heb jij dat want je draagt graag jurkjes?
    de No Monroe heeft niet geholpen...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.