asr Vitality versus Samen Gezond app

asr vitality hardlopen Inmiddels gebruik ik ruim een jaar de asr Vitality app.

Ik ben er bijzonder tevreden mee, want ik kan elke maand 20 euro aan cadeaubonnen van bol.com incasseren.

Dat is toch leuk meegenomen.

Geld verdienen met hardlopen was nog nooit zo makkelijk ; )

Wat is asr Vitality?

Voor wie het niet weet: de asr Vitality app is een initiatief van zorgverzekeraar ASR. Hieronder vallen De Amersfoortse, Ardanta, Europeesche Verzekeringen en Ditzo. Als je de app op je smartphone installeert, meet hij je beweging, en beloont je hiervoor. Je moet hem wel koppelen aan een activity tracker. Ik gebruik hiervoor mijn Fitbit. Eenmaal geïnstalleerd is het een handige en makkelijke app om te gebruiken.

Begin dit jaar ontdekte ik nog een app waarmee je geld kunt verdienen, en dat was de Samen Gezond app.

Helaas was die, na een veelbelovende start, geen succes.

Samen Gezond app

Net als bij de asr Vitality app meet de Samen Gezond app je bewegingen, en beloont je voor gezond gedrag. Ik verdiende met deze app elke week 2 euro aan Hema cadeaubonnen. Je kunt ook andere dingen kiezen, maar ik vond dit de meest aantrekkelijke optie. In totaal verdiende ik 16 euro aan Hema cadeaukaarten met hardlopen. Ik was blij en tevreden met de Samen Gezond app. Bijzonder pluspunt was bovendien dat de Samen Gezond gratis was, en dat je er met elke mogelijke zorgverzekering aan kon meedoen. (Voor de asr Vitality app betaal je 3,50 per maand).

Maar toen gingen ze hem vernieuwen....

Samen Gezond app vernieuwd....

Sinds de app is vernieuwd kun je hem niet meer koppelen aan een activity tracker, en moet je dus persé je smartphone meenemen en de app activeren. Nadeel is dat als er onderweg iets mis gaat met de app, en dat gebeurt nog wel eens, je niet via je activity tracker alsnog je bewegingen kunt laten registreren bij Samen Gezond. Maar het vervelendste komt nog:

Ze hebben de optie van de Hema cadeaubonnen verwijderd. Je kunt nu alleen nog iets kopen in hun webshop, en ik vind dat persoonlijk waardeloos.

Om die reden heb ik de app nu zelfs verwijderd van mijn Huawei smartphone.

Hij voegt helaas niets meer toe, in tegenstelling tot de asr Vitality app.

Conclusie over asr Vitality versus Samen Gezond

Zowel de asr Vitality app als de Samen Gezond app zijn leuke initiatieven van zorgverzekeraars. Ze hebben die apps natuurlijk niet omdat ze zo aardig zijn, maar omdat ze denken uiteindelijk voordeliger uit te zijn, als hun verzekeraars een gezond leven leiden. Behalve dat je er geld mee kunt verdienen door gezond te leven, kunnen ze ook heel goed werken als motivatie om te gaan hardlopen. Ook als je geen zin hebt.

Voor de asr Vitality app moet je maandelijks wel een klein bedrag betalen: 3,50. Dat hoefde bij de Samen Gezond app niet, wat deze app extra laagdrempelig maakte.

Helaas is de Samen Gezond app sinds ze hem vernieuwd hebben, niet fijn meer.

Om die reden raad ik op dit moment vooral de asr Vitality app aan.

Dit zie ik bevestigd in de scores in de Google Play Store. De asr Vitality app krijgt daar een 4,5 terwijl de Samen Gezond app maar een 1,5 krijgt. Terecht!

Handige links

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.