Angelique rent

Ik hoor het vaak van hardlopers: ze gruwen nog steeds bij de herinnering aan het hardlopen bij de gymles. Ik heb er zelf ook nog nachtmerries van! Ook Angelique (32) had een hekel aan het rondje hardlopen bij de gymles.

Maar in het najaar van 2009 zat ze in een lastige periode in haar leven. Ze besloot de knop om te zetten, en voor haar eigen geluk te kiezen. Ze scheidde van haar man, kwam van de bank af, en ging elke avond wandelen. Van daaruit was de stap om te gaan hardlopen snel gezet. En met behulp van Evy's Start to Run kon Angelique al snel 5 kilometer hardlopen.

Over Angelique

Angelique woont samen met haar vriend. Doordeweeks woont haar achtjarige dochter bij hen in Hilversum. In de weekenden en een groot deel van de vakanties is ze bij haar vader in Zwolle. Angelique en haar vriend werken allebei 32 uur per week in de zorg voor mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Dit is haar verhaal!

Angelique's hardloopgewoontes

Ik loop zowel graag in de natuur als in de stad. Overdag zoek ik vaak het bos of de hei op. 's Avonds loop ik door de stad, langs goed verlichte wegen. Ik wil minimaal twee keer per week lopen. Sommige weken wordt het niks, en andere weken loop ik juist drie keer per week. Hardlopen is een deel van mijn leven. Ik plan het  bewust in in mijn agenda. Naast het hardlopen probeer ik ook nog twee keer per week naar de sportschool te gaan. Hierdoor heb ik minder last van mijn heupen; de pezen in mijn heup zijn namelijk wat strak.

Ik loop eigenlijk altijd alleen, omdat dat makkelijker te plannen is.

Hardloopmotivatie

Hardlopen houdt me geestelijk gezond. Ik loop als het ware mijn irritaties er uit. Als ik het te lang niet doe, word ik prikkelbaar. En voel ik me neerslachtiger. Daarnaast voel ik me lichamelijk fitter. Ik val wat af, en zit strakker in mijn vel.

Hardlopen en moederschap

Zowel hardlopen als moederen is hard werken.  Soms lastig en soms enorm genieten. En allebei zijn het dingen om trots op te zijn. Van hardlopen word ik bovendien een vrolijker moeder. Het is echt een moment voor mezelf.

Hardlopen zou ik mijn dochter zeker aanraden. Ik doe regelmatig met mijn dochter mee aan evenementen. We liepen samen  de moeder-dochterloop in Groningen. En in de zomer liepen we de Colorrainglow. Ieder jaar doen we mee aan de Spieren voor spieren city run. Maar het trainen van te voren vindt ze maar niks.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met mijn smartphone met de looptijden-app. En heb sinds kort een trainingscomputer met hartslagmeter en gps. Het leuke is dat ik de gegevens van mijn trainingscomputer kan koppelen aan mijn looptijden-app.  Ik loop bijna altijd met muziek. Anders ga ik teveel op mijn ademhaling letten, waardoor het niet meer goed gaat.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik plan meerdere hardloopevenementen per jaar. Een aantal doe ik alleen, en een aantal loop ik met mijn schoonvader en -zusje. Echte wedstrijden, maar ook funruns:

 • Zandvoort circuit run
 • Spieren voor spieren city run
 • Koningsnachtrun,
 • Utregse meidenloop
 • Colorrainglow
 • Royal run
 • Zorgmarathon
 • Ladies run zeeland
 • Halloween run

Wat me maar leuk lijkt, en in het budget en de planning past.

Ooit wil ik The glass slipper challenge te doen in Disneyland. Dat is de ene dag 10km rennen, en de dag erna een halve marathon. Je mag dan verkleed als prinses rennen. Ik heb mijn outfit al deels klaar liggen. Het streven is om dit in februari 2018 te gaan doen, samen met mijn schoonzusje. Ik ga dan als Belle 🙂

De sfeer en energie bij een evenement vind ik altijd super. De spanning vooraf, maar vooral het gevoel als je hem uitgelopen hebt. Dat is mijn prijs! Ik bewaar al mijn medailles en startnummers.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag graag een hardlooprokje met hartjes en glittertjes, een zwart looprokje, en ik heb 2 jurkjes. Het is vaak lastig om goede schoenen te vinden aangezien ik knikvoeten en zwemvliezen heb. Ik ben erg gelukkig met mijn orthopedisch schoenmaker die zooltjes voor mij heeft gemaakt en de perfecte schoen voor me uitzocht. Sindsdien heb ik bijna geen last meer van mijn enkels.  Ik heb nu Brooks Glycerin 11. Nike en Asics kan ik niet aan vanwege mijn smalle voorvoet.

Mijn advies aan moeders die willen gaan hardlopen

Begin rustig, plan het in, en geniet van iedere kleine overwinning. En neem pijntjes serieus. Ga bij klachten, voor advies naar een (orthopedische) schoenmaker. Dat heeft mij ook enorm geholpen 🙂

Similar Posts

One Comment

 1. Wat een leuke loopuitdaging heb je daar in Disneyland. Ik had er nog nooit van gehoord. Verder heel herkenbaar dat je prikkelbaar wordt als je niet kunt rennen. Ik heb dat precies zo.
  Keep running, maar dat zal wel lukken denk ik zo.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.