Waarom ik een ander merk hardloopschoenen probeerde

'If it ain't broke, don't fix it.

Never change a winning team!'

Deze Engelse uitdrukkingen gebruik ik graag als het gaat om hardloopschoenen. Omdat ik al ruim 19 blessurevrij hardloop op een bepaald merk hardloopschoenen, vind ik het linke soep om daarmee te gaan experimenteren.

Toch heb ik het afgelopen half jaar twee keer een ander merk hardloopschoenen geprobeerd.

Waarom ik een ander merk hardloopschoenen probeerde

De aanleiding om een ander merk hardloopschoenen te proberen was dat ik pijn kreeg aan mijn grote tenen. Daardoor dacht, en hoopte ik dat een ander type hardloopschoen die klachten misschien zouden verhelpen.

Kalenji hardloopschoenen van Decathlon: probleem erbij

In eerste instantie probeerde ik Kalenji hardloopschoenen van Decathlon. Maar die leidden tot een nieuw probleem: pijn in mijn linkerheup, en ik had bovendien nog steeds last van mijn grote tenen.

Na de mislukking met de Kalenji hardloopschoenen was ik even klaar met experimenteren, en liep ik weer alleen op mijn vertrouwde Asics. Maar toen die een enorme slijtplek kregen bij de zool van de linkerschoen, moest ik nieuwe gaan kopen. En ik bedacht dat ik dan misschien bij de hardloopschoenen speciaalzaak toch andere zou kunnen proberen.

Saucony hardloopschoenen: ook een extra probleem!

Ik legde ze mijn probleem van de pijnlijke grote tenen voor en ze kwamen vervolgens met Saucony hardloopschoenen ad 153 euro. Het belangrijkste verschil met mijn Asics schoenen was dat deze zachter waren zei de meneer van de hardloopwinkel. Een ander groot verschil vond ik de prijs: ze waren ruim 20 euro over dan mijn normale Asics.

Pijn in de voetholte

Vol vertrouwen dat met deze Saucony hardloopschoenen alle problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen, ging ik de volgende dag hardlopen. Maar ik was nog maar amper thuis, of mijn grote teen begon alweer te zeuren. Dat was nog tot daaraan toe, maar vervolgens kreeg ik een nieuw pijntje: in mijn voetholten.

Ik liep nog een tijdje grimmig door, want ik had geen zin om helemaal terug te gaan naar de winkel, maar aan het eind van mijn hardlooprondje besloot ik spijtig dat ik geen andere keus had.

Terug naar Asics

Diezelfde dag ging ik terug naar de hardloopspeciaalzaak, en legde het (nieuwe) probleem uit. Zonder morren kreeg ik toen de nieuwste versie van mijn Asics hardloopschoenen. Hoewel ik nog steeds wel last heb van mijn grote tenen, heb ik geen last van een pijnlijke heup (Kalenji hardloopschoenen) of mijn voetholtes (Saucony).

Dus eind goed, al goed dan maar.

Waarom ik hardloopschoenen kopen niet leuk vind

Maar dit is dit precies de reden waarom ik hardloopschoenen kopen niet leuk vind. Ik kan helemaal niet kiezen, of leuke andere modellen uitkiezen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.