Alweer nieuwe loopschoenen nodig

loopschoenen vervangen
Leuke kleurtjes hè?!

Ik had alweer zulke grote gaten in de hielen van mijn Saucony Progrid loopschoenen dat ik ze niet meer kon dragen. Dat wil zeggen: ik kon er wel op lopen, maar dan kreeg ik blaren. Ik droeg daarom regelmatig mijn Merrell loopschoenen en mijn Progrid Mirage loopschoenen. Maar beide zijn minimalistische loopschoenen. En ik wilde geen blessures riskeren.

Gaten in de hielen van mijn Saucony Progrid loopschoenen

Dus ging ik maar terug naar de gespecialiseerde hardloopwinkel, en legde het probleem weer voor. Ik was namelijk al een keer eerder terug gekomen met hetzelfde probleem. Destijds kreeg ik nieuwe schoenen. De verkoper zei dat gaten in de hielen van hardloopschoenen een heel bekend probleem zijn. Blijkbaar valt het bij Saucony loopschoenen zelfs nog mee. Na een blik op mijn zolen concludeerde hij dat ze bovendien eigenlijk toch weer vervangen moesten worden.

Mijn loopschoenen bewijzen het: ik ben echt een loper!

Ik ben altijd weer verbaasd als blijkt dat ik heus wel een echte hardloper ben. De slijtage van mijn loopschoenen bewijzen het! Omdat ik niet snel ben, en nooit aan wedstrijden meedoen, blijk ik mezelf stiekem toch altijd nog een beetje als een bedrieger te zien als ik zegt dat ik loop.

Saucony Progrid loopschoenen 2013

Hardloopschoenen kopen is voor mij simpelweg de schoenen aanschaffen die ze me adviseren. Dus nu heb ik klakkeloos een nieuw paar Saucony Progrid schoenen gekocht. En tot mijn blije verrassing zijn ze vrij fel gekleurd! Leuk! Bovendien waren ze in de aanbieding, en kostten ze 116 euro. Tsja, dat ben je toch wel kwijt voor een paar goede loopschoenen. In zo'n geval houd ik mezelf altijd maar voor dat hardlopen verder een heel goedkope sport is.

Hier onder zie je mij in mijn nieuwe loopschoenen!

Als je op een foto klikt wordt hij groter.

Wanneer moet je je loopschoenen vervangen?

Ik schreef het antwoord in deze post. Grofweg kun je zeggen dat je als je gemiddeld drie keer per week hardloopt, je loopschoenen na één tot anderhalf jaar vervangen moeten worden. De zolen van je schoenen zijn een vrij goede 'spiegel' van de gezondheid van je schoenen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.