Als moeder het goede voorbeeld geven

Moeder zijn vind ik helemaal niet zo makkelijk. Ik worstel regelmatig met opvoedingsvraagstukken, en hoe ik daar het beste mee kan omgaan. Maar er is één ding waarvan ik zeker weet dat ik het goed doe:

'Ik geef het goede voorbeeld door dagelijks te gaan hardlopen.'

Door dagelijks te gaan lopen, ook als ik geen zin heb, laat ik mijn kinderen zien dat het belangrijk is om voldoende te bewegen, en dat je soms gewoon moet doorzetten en gaan. Ook als je geen zin hebt.

Een gezonde levensstijl voorleven is belangrijk

Een gezonde levensstijl voorleven vind ik heel belangrijk als moeder. En ik hoop dat mijn kinderen ook veel gaan bewegen in hun leven. Want ik ben er van overtuigd dat ze met dagelijks minimaal 30 minuten flink bewegen zowel lichamelijk als geestelijk gezonder zullen worden.

Behalve het goede voorbeeld geven, kun je ook allerlei lichamelijke activiteiten en spelletjes met je kind(eren) doen. Op die manier laat je ze spelenderwijs kennismaken met bewegen. Zeker kleine kinderen vinden het superleuk om dingen samen te doen. Dus pak je kans zolang ze je nog leuk vinden ; ) Als ze eenmaal pubers worden, is het vaak wat lastiger.

Vind je het lastig om te bedenken wat je zou kunnen doen met je kind? Hieronder speelgoed dat je samen met je kind kunt gebruiken om ze in beweging te zetten.

1. Springtouw

Touwtje springen is makkelijk en niet duur. Je kunt elk een eigen springtouw nemen en kijken wie de meeste sprongen kan maken voordat het mis gaat. Of, als je meer kinderen hebt, kun je met 1 kind het springtouw draaien, terwijl een derde kind gaat springen.

Extra bonus aan touwtje springen vind ik dat het ook nog eens een prima home work-out is als moeder. Als je een dagje echt geen tijd hebt om te gaan hardlopen is een half uur touwtje springen een uitstekend alternatief. En als je het samen doet met je kind, sla je twee vliegen in één klap.

springtouw

2. Skippybal

Skippyballen zijn multifunctioneel! Veel vrouwen gebruiken ze tijdens een bevalling om op te leunen en zo de weeën op te vangen. En je kunt er natuurlijk prima mee bewegen. Doe bijvoorbeeld een wedstrijdje met je kind op de skippybal.

skippy bal

Fun fact: Jenni Davies deed mee aan een halve marathon op een skippybal : )

3. Trampoline springen

Trampoline springen is een enorm effectieve work-out voor lopers. En als je een grote trampoline hebt is het heel eenvoudig om lekker samen met je kind te doen. Lees ook mijn post Rebound: crosstraining op de trampoline om alle voordelen van trampoline springen te lezen!

trampoline

4. Je kind op de fiets, jij er naast

Dit is een tactiek die veel moeders gebruiken: zij hardlopen, het kind er naast op de fiets.

Samenvattend

Als moeder heb je een belangrijke voorbeeldfunctie. Als je regelmatig gaat hardlopen laat je het belang van een gezonde levensstijl zien. Maar daarnaast is het goed om ook samen met je kind te bewegen. In deze post gaf ik 4 voorbeelden hoe je dat kunt doen. Je hebt er alleen maar wat speelgoed voor nodig, en dat hoeft niet eens veel te kosten.

Beweeg jij wel eens samen met je kind? En zo ja, hoe?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.