Als je ziek bent mag je dan een rondje lopen?

Als je ziek bent mag je dan een rondje lopen?

Als je ziek bent mag je dan een rondje lopen?

Is het niet een geweldige vraag?

Deze vraag vind ik tekenend voor iemand die van hardlopen houdt : )

Want niet hardlopers zouden de vraag Als je ziek bent mag je dan een rondje lopen? niet eens stellen waarschijnlijk! Die zouden het een rare vraag vinden. Want wie gaat er nou een rondje lopen als hij ziek is! Dan ga je toch zeker lekker op de bank met een dekentje?! Of naar bed.

Maar iemand die het hardloopvirus te pakken heeft, laat zich niet zo maar door een gewoon virus uitschakelen! Die baalt als een stekker, en zoekt naar mogelijkheden om toch te gaan hardlopen.

Dus hoe zit het nou? Wat is het antwoord op de vraag:

Als je ziek bent mag je dan een rondje lopen?

Een vuistregel bij verkoudheden is:

Je mag bij een verkoudheid een rondje lopen, mits je symptomen zich boven je nek afspelen. Dus ter hoogte van je hoofd. Dit heet de Nektest. Zitten je klachten lager en heb je koorts blijf dan braaf thuis.

Het laatste geldt trouwens ook voor een griep. Dan moet je echt niet gaan hardlopen. Je lichaam heeft alle energie dan nodig om beter te worden. Als je dan energie gaat gebruiken om te gaan hardlopen verzwak je je immuunsysteem, en kan het niet goed haar werk doen! En dan ben je nog veel verder van huis.

Wees gerust: je verliest echt niet alles wat je hebt opgebouwd als je een paar dagen mist. Zelfs niet als je een week ziek op bed ligt. Je zult misschien even weer moeten het hardlopen moeten opbouwen, maar je bent in no time weer op je oude niveau.

Dus laat de eventuele zorg om je conditie te verliezen geen reden zijn om je lichaam niet de rust te geven om uit te zieken. En als je koorts hebt gehad, wacht dan met een rondje lopen tot je 24 uur symptoom vrij bent.

Lees ook mijn post over verkoudheid en hardlopen.

Hoe ga jij om met ziekte en hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.