De afstand is niet van belang.

Soms kom je van die uitspraken tegen die je treffen omdat ze zo waar zijn! In Anselm Grüns boek Wijsheid van pelgrims kwam ik deze tegen:

'De afstand is niet van belang, alleen de eerste stap is moeilijk.'

Deze uitspraak vind ik een hart onder de riem! Als ik eens worstel om de deur uit te gaan voor mijn hardlooprondje, dan zal ik mezelf hier aan herinneren! Vooral dat van die eerste stap. Want het is waar, dat die het moeilijkst is. Als je maar eenmaal aan het lopen bent, dan gaat het wel weer.

En troostrijk vind ik het eerste deel van het citaat: de afstand is niet van belang. Ook al zullen veel hardlopers dit vast niet met me eens zijn... Veel mensen willen toch wel graag hun afstand meten of hun afstand berekenen.

Similar Posts

One Comment

  1. Hi Nicole,

    Ook al heb ik niet zo'n last van motivatieproblemen, toch duurt het bij mij ook altijd een eeuw voordat ik weg ben. Nog even dit, nog even dat. Ik loop wel rustiger als alles glad is zal ik maar zeggen, maar soms wou ik dat ik wat sneller die eerste stap zette. De afstand is niet belangrijk als je niet in trainig bent voor een specifiek doel. Ik geniet het meest van een 15-25 km run op een dag waarop ik niet veel anders moet, maar anderen vinden dat te ver. Ieder heeft zo zijn eigen afstand. Het moet wel leuk blijven. Het is net als met eten en drinken, alles met mate. Je hebt niet alleen junk food, maar ook junk kilometers. Vandaag had ik het druk en rende ik 3 uur op het veld met de sportdag van jongste, daarna de tuin, nu nog een uurtje studeren. Dan doe ik ook slechts een 5 km loopje, maar ik ga wel.

    Keep running en groetjes,

    Dorothé
    http://djaktief.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.