Action sportkleding: functional sport top van 5,95

action hardloopkleding

Action sportkleding.

Ik heb er wisselende ervaringen mee.

Action sportkleding: soms een succes, soms ook niet

Zo heb ik een driekwart hardloopbroek van hen waar ik jarenlang veel plezier van had. Ik droeg hem zelfs nog nadat een grote zwarte bouvier mij in mijn rechterbil beet, en er dus twee kleine gaatjes in zitten. Maar ik kocht ooit ook een lange tight, die in de praktijk veel te stug aanvoelde. Dat bleek een miskoop.

Dit keer kocht ik van de Action sportkleding een 'functional sport top,' oftewel een hemdje.

Ik zocht al langere tijd een luchtig hardloophemdje. Eentje die niet loeistrak om mijn lichaam zat, maar ook weer niet zo wijd dat ik er veel wind mee zou vangen. Zo'n hardloophemdje vinden blijkt nog erg lastig! Mijn beste aankoop is het Lidl hardloophemdje dat ik ooit kocht. Maar één fijn hemdje is toch wat weinig, vandaar dat ik besloot om het Action sporthemd te proberen.

Action sportkleding: functional sport top van Redmax

Op de verpakking van dit sporthemd staat veelbelovend:

  • Dry cool
  • Breathable
  • Comfortable fit
  • Non chemical treatment

Het grote nadeel van Action sportkleding is dat je het niet ter plekke kunt passen. Hoewel... Ik heb het even over mijn gewone kleding aangepast. En zo ging ik naar huis met een maat S. Normaliter draag ik medium, maar blijkbaar valt dit topje ruim uit. De buitenkant van het hardlooptopje bestaat uit 100 polyester; het 'mesh' bestaat uit 87% polyester en 13% elasthan.

Action sportkleding: het hardloophemdje in de praktijk

Inmiddels heb ik het Action hardloophemdje een aantal keren gedragen, en het is het prima. Ik vind het niet zo fijn als mijn Lidl hardloophemdje: de stof is toch wat stugger. Maar het is niet zo stug als de akelige hardlooptights van de Action, dus ik ga het wel dragen

Een potentieel nadeel, waar ik niet aan had gedacht, is dat deze Action hardloopkleding zwart is. Dat betekent dat het weinig doet voor mijn zichtbaarheid. En in de zomer absorbeert zwart natuurlijk warmte. De kleur vind ik achteraf gezien dus niet ideaal.

Mijn conclusie over deze Action sportkleding

De functional sport top van de Action is van redelijk soepel verhaal, en zit goed. Qua pasvorm is hij wat ik zocht: niet loeistrak, maar ook niet te wijd. Voor maar 5,95 euro krijg je goed waar voor je geld. Maar ik ga er niet nog eentje kopen. Daarvoor vind ik het materiaal niet soepel genoeg.

Praktische informatie

Deze Action sportkleding is te koop bij, waar kan het ook anders: de Action!

Leestips

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.