asr Vitality: Geld verdienen met hardlopen - Update!

asr vitality

Geld verdienen met hardlopen met behulp van de asr Vitality app.

Ik las over deze mogelijkheid op het blog van Daantje. Haar man had de A.S.R app op zijn smartphone geïnstalleerd,en warempel. Het leverde hem inderdaad wat op.

Waarom niet ook eens proberen om zo geld te verdienen met iets dat ik toch al doen, namelijk veel bewegen!' dacht ik.

De asr Vitality app is namelijk bedoeld om mensen te motiveren gezonder te leven. En de belangrijkste manier is door meer te bewegen. Per dag krijg je punten voor hoeveel je beweegt. Aangezien ik dagelijks hardloop, rook ik kansen om en passant ook even wat geld te verdienen.

Maar vaak is het zo dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, het dat dan ook niet is.

Dus hoe zit het met de asr Vitality app? Kun je er echt geld mee verdienen?

Ik ben begonnen op maandag 24 februari met de asrVitality app.

Hieronder mijn review.

De asr Vitality app: mijn observaties

Na het installeren van de asr Vitality app heb ik hulp nodig gehad, om het account goed in te stellen. Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik vond het gebruik van deze app niet zoals men dat noemt 'intuïtief'. De hulp die ik kreeg kwam snel, en was goed.

 • Eenmaal geïnstalleerd, en gekoppeld aan je tracker heb je eigenlijk geen omkijken meer naar de app.
 • Hinderlijk vind ik dat ik elke dag opnieuw moet inloggen, met een lastig wachtwoord dat ook nog eens een hoofdletter moet hebben.
 • Het is belangrijk om je tracker, in mijn geval een Fitbit Charge 3 dagelijks te syncen met je smartphone. Als je dat niet doet, registreert de A.S.R vitality app geen punten. Wacht daarom niet langer dan 6 dagen met synchroniseren aan het eind van een week. Anders loop je die week je punten mis.
 • Je kunt per dag maar een maximaal aantal punten verdienen. Die punten zijn gebaseerd op je hartslag of het aantal stappen dat je hebt gezet. De activiteit met de meeste punten wordt vastgelegd. Dus ook al sport je meer, of doe je nog veel meer gezonde dingen, er zit een soort plafond aan. Dat vind ik een beetje jammer. Ik kan op dit moment maximaal 400 punten per dag halen. (Dat was eerst 300) Dat is blijkbaar het weekdoel. De punten variëren van 200 tot 800 punten afhankelijk van je resultaten staat er op de website.
 • Je kunt ook punten verdienen door vragen te beantwoorden over je gezondheid. Ik heb dit gedaan, en dat leverde me meteen een mooi aantal punten op.
 • Je moet voortdurend akkoord geven dat je het niet erg vindt om een stuk privacy in te leveren. Dat viel mij echt wel op bij deze app.
 • De punten die je verdient zijn beperkt houdbaar! Je moet ze dus op tijd inwisselen. Ik kocht van mijn punten een bol.com cadeaukaart, die vervolgens wel lekker lang geldig is gelukkig.
 • Ik snap het puntensysteem niet zo goed, maar het werkt wel. Het is fijn dat ik 20,- aan waardebonnen voor bol.com heb verdiend.
 • De ondersteuning van asr Vitality vind ik uitstekend. Omdat ik veel vragen had, heb ik die gesteld via WhatsApp. Ik kreeg telkens snel en duidelijk antwoord.

Kun je echt geld verdienen met de asr Vitality app?

Laat me beginnen met te zeggen dat de asr Vitality app 3,50 per maand kost. Volgens de website heb je dat er binnen een week uit, als je je weekdoel haalt. Laten we eens kijken wat het oplevert! Ik begon op maandag 24 februari met de app. Op dinsdag 17 maart had ik voldoende punten om een cadeaubon ter waarde van 10,- te kopen bij bol.com.

a.s.r. vitality app

In een periode van 3 weken verdiende ik dus 10,-.

Je zou kunnen zeggen dat ik dus 6,50 winst heb gemaakt. En er is eigenlijk nog geen maand voorbij.

Mijn conclusie

Op basis van mijn ervaringen tot dusver is de asr Vitality app een leuke investering. Zeker als je toch al regelmatig gaat hardlopen, zijn de punten makkelijk verdiend. Wel moet je niet moeilijk doen over privacy....

In een periode van 30 dagen heb ik 20 euro aan cadeaubonnen van bol.com verdiend. Minus 3,50 aan maandelijkse abonnementskosten.

Ik vind de app al met al een aanrader. Lees nu mijn update na een jaar lang met asr Vitality!

N.B. Je hebt er een zorgverzekering bij Ditzo of De Amersfoortse voor nodig.... Dat is een irritante beperking en bijkomstigheid.

asr Vitality app: 11 weken update

Op 24 februari begon ik met de a.s.r. Vitality app. Deze app kun je koppelen aan een sporthorloge of activity tracker. Vervolgens krijg je punten voor de hoeveelheid beweging die je doet op een dag, en die punten leveren vervolgens geld op.

Inmiddels gebruik ik de app bijna 11 weken, en het leek me goed om even een update te doen.

Maar eerst voor de mensen die niet weten wat de Vitality app inhoudt, dit korte introductie filmpje.

Zo werkt a.s.r. Vitality

Geld verdienen met de asr Vitality app: het resultaat na 11 weken

Eén van mijn belangrijkste observaties van de asr Vitality app is dat het aantal punten dat ik per week moet verdienen om mijn weekdoel te halen steeds hoger wordt. Zo moet ik deze week, week 10, 800 punten halen om het weekdoel te halen. En dat weekdoel wil je halen, wat dat is het toegangskaartje tot geld.

Een andere ontdekking is dat de rewards beperkt houdbaar zijn. Zo vervalt de reward die ik kreeg op 15 mei op 29 mei. Ik vind dat wel vervelend. Want het betekent dat ik niet meer voldoende rewards/vergoeden zal hebben om nog een keer cadeaukaart van bol.com t.w.v. 20,- te bestellen.

In ruim 10 weken 36 euro verdiend met hardlopen

De asr Vitality app heeft me in ruim 10 weken 50,- opgeleverd. Daar gaan de maandelijkse kosten voor het gebruik van de app ad 3,50 vanaf oftewel 14 euro af.

In totaal heb ik dus 36 euro verdiend met hardlopen.

 • 17 maart met 2 rewards/tegoeden kon ik een bol.com cadeaukaart kopen t.w.v. 10,-
 • 26 maart kocht ik opnieuw een bol.com cadeaukaart t.w.v. 10 van 2 rewards/tegoeden.
 • 22 april kocht ik een bol.com cadeaukaart t.w.v. 20,- van 4 tegoeden/rewards.
 • 5 mei kocht ik een GiftForYou Huis en Tuin Cadeau e-card t.w.v. 10,- van 2 rewards/tegoeden. Ik wilde eigenlijk weer een bol.com cadeaukaart, maar die stond er niet bij.

Vraag aan asr: hoe zit dat?

Ik legde a.s.r. de volgende vraag voor via whatsapp.

'Ik gebruik de vitality app nu ruim 10 weken. Het valt me op dat ik steeds meer punten nodig heb om mijn weekdoel te halen. Daarnaast is een tegoed maar 2 weken geldig. Dat betekent dat ik nooit meer genoeg rewards/punten kan halen voor een bol.com cadeaukaart t.w.v. 20,-. Per week kan ik namelijk maar 1 reward verdienen. Ik heb dus 4 weken nodig om een cadeaukaart van bol.com te kunnen kopen, maar een reward is maar 2 weken geldig. Of zie ik dit verkeerd? Ik zou hier graag uitleg over krijgen, want ik vind het wel erg jammer.'

Wat betreft de rewards, je hebt inderdaad twee weken om een reward te kiezen. Daarna heb je echter per reward langer de tijd om deze in te wisselen. Bij Etos heb je 8 weken de tijd om de reward in te wisselen, bij de webshop is dit ook 8 weken en bij Intersport is dit 2 jaar. Je hebt dus 8 weken de tijd om een bol.com-bon bij elkaar te sparen. Hopelijk ben je hiermee geholpen. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag!

Het blijkt dat je wel degelijk genoeg punten kunt verzamelen voor duurdere cadeau's.

 1. Open de asr Vitality app.
 2. Kies bij rewards voor ‘Kies je cadeau’, daarmee verhoog je je tegoed in de a.s.r. Vitality Webshop.
 3. Besteed het meteen in de webshop in de app of spaar door voor duurdere cadeaus.

Een spaartegoed in de a.s.r. Vitality webshop is 8 weken geldig. Wissel je tegoed op tijd in voor een leuke beloning.

Reward ≠ spaartegoed

Het blijkt dat ik rewards en spaartegoed door elkaar haalde. Een reward krijg je als je je weekdoel haalt. Die reward is maar heel beperkt geldig: 14 dagen. Daarom is het zaak om de reward op tijd om te zetten in een 'spaartegoed'.

Deze uitleg kreeg ik van asr Vitality:

'Je hebt inderdaad twee weken om een reward te kiezen. Daarna heb je echter per reward langer de tijd om deze in te wisselen. Bij Etos heb je 8 weken de tijd om de reward in te wisselen, bij de webshop is dit ook 8 weken en bij Intersport is dit 2 jaar. Je hebt dus 8 weken de tijd om een bol.com-bon bij elkaar te sparen.'

Zo'n spaartegoed gaat 8 weken mee.

Dat maakt het voor mij dus toch mogelijk om te sparen voor een cadeaukaart t.w.v. 20 euro bij bol.com.

Mijn conclusie over asr Vitality na ruim 10 weken

Na ruim 10 weken ben ik tevreden over deze app. Dagelijks hardlopen deed ik toch al, en nu levert dat een extra zakcentje op. Bij ons thuis zijn financiële extra'tjes van harte welkom.

Wel belangrijk om te zeggen dat je de asr Vitality app blijkbaar alleen kunt gebruiken als je een verzekering hebt bij De Amersfoortse of Ditzo. (Ik zat toevallig al bij
Ditzo)

Update 2021: 1 jaar asr Vitality

Inmiddels gebruik ik de asr Vitality een jaar en ik ben er heel tevreden over. Voor deze post heb ik het even nagekeken!

Ik heb met de asr Vitality app het afgelopen jaar 210 euro aan bol.com cadeaubonnen verdiend.

Dat is werkelijk een mooie som geld. Je kunt overigens ook andere cadeaubonnen kiezen, zoals van Zalando maar omdat bol.com zo'n groot aanbod heeft kies ik daar altijd voor.

Ik gebruik asr Vitality in combinatie met mijn Fitbit Charge 4. Een activity tracker heb je nodig om je activiteiten  te registreren. Vervolgens koppel je jouw activity tracker ana de asr Vitality app, en zo geef je door wat je aan beweging gedaan hebt.

Op basis van mijn ervaringen kan ik asr Vitality van harte aanraden.

F.A.Q over asr Vitality

Wat is asr Vitality?

asr Vitality is een programma om mensen te helpen om gezonder te leven. Je wordt beloond voor 'goed gedrag' oftewel bewegen.

Hoe werkt asr Vitality?

Je hebt een activity tracker of sporthorloge nodig en je moet de asr Vitality app op je smartphone installeren. Vervolgens geeft je activity tracker/sporthorloge je lichamelijke activiteiten door aan de app. Op basis daarvan krijg je punten. En die punten zijn geld waard.

Wat kost asr Vitality?

Op dit moment is de app de eerste vier weken gratis, maar anders betaal je per maand 3,50. Dat weerhield mij eerst om deze app te gaan gebruiken. Maar uiteindelijk loont hij dus zeker wel.

Praktische informatie en handige links

Zie ook Geld verdienen met hardlopen.

Similar Posts

4 Comments

 1. het klinkt heel leuk, ik dacht dat wil ik ook. Maar het blijkt dat je dan een zorgverzekering bij Ditzo of de Amersfoortse. En die heb ik jammergenoeg dus niet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.