Bommen: Bewegen Op Muziek

In de jaren negentig was het een populaire sport in de sportscholen: Bommen, oftewel Bewegen Op Muziek. Maar een korte zoektocht op Google, anno 2011 leverde niets op.

Helaas bestond deze tak van sport uit ingewikkelde pasjes, en was dus niks voor mij. Geef mij maar hardlopen, daar zijn de passen tenminste simpel. Gewoon de ene voet voor de andere. Maar bewegen op muziek is wél aan mij besteed. En wanneer ik worstel met mijn motivatie om te gaan hardlopen dan weet ik: het is tijd voor een nieuwe playlist!

Dan zoek ik op Youtube naar ‘strange country songs’ of ‘funny country songs’, en zet die op mijn iPod. George Strait, Brad Paisley en Shania Twain zijn goede vrienden geworden, en ik luister graag naar hun verhalen tijdens het lopen.

Onderweg pink ik dan wel eens een traantje weg als ik luister naar het droevige verhaal van Billy Bob die zijn linkerhand verloor, vervolgens zijn zus, zijn moeder, zijn vrouw, en tenslotte zijn rechtervoet. Of ik moet hardop lachen als Rodney Carrington vrouwen vraagt om hun borsten aan hem te laten zien, zodat de wereld een beetje mooier wordt.

En terwijl ik luister naar de verhalen van deze zangers en zangeressen loop ik ongemerkt mijn zestien kilometer. Met muziek kunnen afstanden mij niet bommen. (Sorry, dat moest even).

Luister jij naar muziek bij het hardlopen?
Wat is jouw favoriete hardloopmuziek of lied?

Leave a reply

CommentLuv badge