Sportdagen en hardlopen

Tot hun ongenoegen hebben de kinderen vandaag sportdag. Ik voel hevig met ze mee, want als kind vond ik die ook geen genoegen. ‘Ik heb liever rekenen dan sportdag mama,’ vertelde Piet vertrouwelijk achter op de fiets, op weg naar het sportveld.

Stiekem gaf ik hem gelijk. Maar het leven is nu eenmaal niet altijd leuk, en daar moeten kinderen mee leren omgaan. Dus bied ik ze mijn medeleven, en vervolgens een onverbiddelijk: ‘Je gáát gewoon.’

Omdat door al die kinderlijke sportiviteit mijn eigen vrijdagochtendrondje er bij inschoot, besloot ik tussen de middag het aangename met het nuttige te combineren: Ik rende met een hevig balende, en fietsende, Ot naar het sportveld.

Dat bleek ongeveer twintig minuten te zijn, en daarna rende ik via een pittoreske route weer terug. Zo heb ik mooi vijftig minuten gelopen vandaag. Sportdagen vind ik nog steeds afschuwelijk, maar hardlopen vind ik leuk.

Hield jij als kind van sportdag?

Leave a reply

CommentLuv badge